Снимка флагман.бгПарашутистът от Канада загина снощи при масов скок край

...
Снимка флагман.бгПарашутистът от Канада загина снощи при масов скок край
Коментари Харесай

Трима американци ранени край Пловдив

Снимка флагман.бг

Парашутистът от Канада почина нощес при всеобщ скок край Пловдив по време на обучение. Учението е под командването на Съединени американски щати. Трима други задгранични военни са ранени и са в болница, оповестява бТВ.

``
реклама

Инцидентът станал на летище " Чешнегирово " по време на образователен скок. Канадският парашутист умира, а тримата американски военни са ранени, откакто по неофициална информация се сблъскват един в различен във въздуха.

Учението стартира след среднощ с прелитането на три хеликоптера, сподели кметът на Чешнегирово Христо Атанасов пред камерата на бТВ, представен от флагман.бг.

След това някъде към 1:30 часа стартира стартирането с парашути, посочи той.

Учението „ Бърз отговор " е ръководено от командването на сухопътните сили на Съединени американски щати в Европа. В него с разнообразни задания вземат участие над 5000 военни, от които близо 1500 парашутисти.

„ Военната интервенция е изключително рискова и сложна. Това е една от най-опасните интервенции, които се организират от американската и други армии по света. Доказателство за това е извършеното обучение предходната нощ ”, съобщи Ерик Джонсън от Сухопътните сили на Съединени американски щати в Европа.

„ При сходен всеобщ десант нормално се скача от 400 - 450 метра и се изисква бързо скатаване на парашута и осъществяване на тактическата задача ”, изясни дългогодишният парашутист Христо Стоянов. 

„ Както има доста коли по автомагистралата и да се случи случай, по този начин е и във въздуха, въпреки че там е по-сигурно, в сравнение с по аутобана. Това е отработена тактичност. Самият парашутист минава образование и при спазването й би трябвало да няма произшествия ”, прибавя той. 

От тримата ранени единствено един остава в болничното заведение в Пловдив с по-сериозни контузии, само че без заплаха за живота.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР