Еманюел Макрон заяви днес, че Китай е поел ангажимент да

...
Еманюел Макрон заяви днес, че Китай е поел ангажимент да
Коментари Харесай

Макрон: Китай е поел ангажимент да не продава оръжия на Русия

Еманюел Макрон съобщи през днешния ден, че Китай е поел ангажимент " да се въздържа от продажба на оръжия " и от " всякаква помощ за Москва ". Той съобщи това на общ брифинг за медиите в Париж с президента Си Цзинпин, съобщи АФПи Българска телеграфна агенция. 

" Приветстваме уговорките, поети от китайските управляващи, да се въздържат от продажба на каквито и да било оръжия или оказване на помощ на Москва и да управляват прецизно износа на артикули с двойна приложимост ", които биха могли да се употребяват за военни цели.

Си прикани в Париж страната му да не бъде " опетнявана " по въпроса за Украйна, където по думите му Пекин играе " позитивна роля " за намирането на спокойно решение на войната.

Агенция Франс Прес отбелязва, че на брифинга не са били позволени журналистически въпроси.

Западът, отпред със Съединените щати, постоянно подлага на критика Китай по въпроса за Украйна. Макар да приканва за ценене на териториалната целокупност на всички страни - в това число Украйна - той в никакъв случай не е осъждал обществено Русия, отбелязва Агенция Франс Прес.

Освен това Пекин укрепи дипломатическите и икономическите си връзки с Москва след началото на съветската атака в Украйна през февруари 2022 година. Държавният департамент на Съединени американски щати разгласи нова вълна от наказания при започване на май, по-специално против китайски компании, които съгласно него оказват поддръжка на съветската инвазия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР