Снимка флагман.бгБившият зам.директор на ОУ Ал.Г.Коджакафалията“ Станислав Динев – преподавател

...
Снимка флагман.бгБившият зам.директор на ОУ Ал.Г.Коджакафалията“ Станислав Динев – преподавател
Коментари Харесай

Помогнете! Бургаски учител с 27-годишен стаж ослепя, нуждае се от спешна операция, за да прогледне

Снимка флагман.бг

Бившият зам.директор на ОУ „ Ал.Г.Коджакафалията “ Станислав Динев – учител с 27-годишен стаж, се нуждае от незабавна очна интервенция, с цел да прогледне още веднъж. В средата на лятото 58-годишният мъж е ослепял изцяло след затруднения от така наречен очно перде и сега е в извънредно затруднено състояние – живее самичък в едностайния си апартамент в бургаския жк „ Изгрев “, измършавял е доста, защото самичък не може да си закупува храна и е в цялостна изолираност.

За казуса алармира негов дълготраен другар – някогашният представител на ОД на МВР-Бургас Стефан Куцаров, който разказа за тежкото състояние, в което Динев е изпаднал, съобщи флагман.бг.

„ Той е извънредно борбена персона, която за жал живота потъпква лека-полека. В момента е изцяло изгубил всякаква вяра. От години живее в безспорна самотност. След не толкоз дълги проблеми със зрението, една заран в средата на лятото той се събудил в цялостен мрак – изцяло кьорав. Можете да си визиите какво му е минало през главата. Оказва се, че към момента има късмет той още веднъж да прогледне и по някакъв метод да си стъпи на краката “, описа Куцаров.

Единственият метод е интервенция, която надалеч не е скъпа. За жал обаче мъжът е пенсионер, надлежно месечния му приход е най-малък, а даже и да желае, не може да си откри работа, поради това, че към този момент е кьорав.

„ Нужни са 950 лева Говорил съм персонално със експерти в областта на очната хирургия от Бургас. Д-р Христина Болимезова сподели, че съгласно проучванията една оперативна интервенция ще бъде сполучлива съвсем на 95% и Станислав ще може да прогледне най-малко с едното око. Възможно е и нужните средства да се окажат по-малко, само че с всеки изгубен момент, възможностите на индивида още веднъж да види света, понижават. Трябва да се работи в този момент “, споделя Куцаров, който е мощно обезпокоен за здравето на дългогодишния си приятел.

За жал слепият мъж е останал без здравни осигуровки в последните 3 години, защото преди да се пенсионира е бил подведен от неточни работодатели, които не са плащали вноските. Сега той може да разчита единствено и само на социална поддръжка.

Всеки, който желае да помогне да върнем вярата на един дълготраен учител и възпитател, може да подари средства на сметката на Българския червен кръст, откъдето откликнаха мигновено на молбата на Флагман.БГ за  подпомагане.

Фонд „ Милосърдие “, БЧК-Бургас.

BG58UNCR76301077481889

Като задължително да се посочва името на индивида (Станислав Господинов Динев), неговият адрес (Бургас, жк „ Изгрев “, бл.14, ет.18, ап. десен) и част от ЕГН-то му (600614***1)

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР