Снимка Флагман.бг70-годишната Димка Костадинова е изоставена след претърпяна операция от

...
Снимка Флагман.бг70-годишната Димка Костадинова е изоставена след претърпяна операция от
Коментари Харесай

Жестока драма! Близките на възрастната Димка я зарязаха в болницата след операция, плашат лекарите с адвокат

Снимка Флагман.бг

70-годишната Димка Костадинова е изоставена след претърпяна интервенция от околните си в УМБАЛ Бургас. Това оповестиха за Флагман.БГ от ортопедичното поделение на болничното заведение. Възрастната бургазлийка е постъпила на 3-и май в лечебното заведение с диагноза строшаване на лява бедрена кост, а два дни по-късно е оперирана сполучливо.

„ От предходната седмица се опитваме да влезем по отношение на околните на пациентката, само че без резултат. Тя има трима синове, които употребяват забавната тактичност другият брат, другата снаха. Днес аз персонално разговарях с най-малкия наследник, само че той се оказа в Италия. Каза ми, че няма време да се занимава с мен и в случай че желая ще ми даде телефонния номер на юриста си ”, изясни доктор Иван Зайков, зам.-шеф на отделението.

От думите на доктор Зайков излиза наяве, че синовете на бургазлийката показват безспорна неангажираност. Към момента те не демонстрират съответна грижа и съпричастност към положението на майка си. 

„ Студено ми е, нямам облекла и съм гладна. Имам трима синове, снахи и внуци ”,  изплака старата Димка при посещаване на кореспондент на Флагман.бг в УМБАЛ Бургас.

Случаи като този на Димка Костадинова не са чести в лечебното заведение. Това е първият за актуалната година.

„ Случва се, само че постоянно има някаква обществена история, драма. Тук няма подобен миг. Пациентката е в приемливо положение.  Счупването ще зарасне, само че би трябвало някой да я гледа. Това няма по какъв начин да го осигурим в болничното заведение.  От пациентката се интересуват обществени домове, които желаят възнаграждение ”, изясни доктор Зайков.

Флагман.БГ издири сина  на Димка Костадинова, който удостовери, че се намира в Италия. Деян Димитров пое ангажимент да се погрижи за майка си, като я прибере от болничното заведение най-късно до 16-и май и постави грижи за стабилизиране на здравословното и положението.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР