Снимка Фейсбук, Влад ТеневВладимир Тенев и неговият партньор Байджу Бат

...
Снимка Фейсбук, Влад ТеневВладимир Тенев и неговият партньор Байджу Бат
Коментари Харесай

Съдят компанията на най-богатия българин за смъртта на 20-годишен студент

Снимка Facebook, Влад Тенев

Владимир Тенев и неговият сътрудник Байджу Бат се прочуха, откакто сътвориха платформа, която разрешава на вложителите да търгуват на финансовите пазари в Съединени американски щати без да заплащат такси и комисионни на всяка трансакция.

Освен това, потребителите на Robinhood могат да наблюдават посредством приложението цените и новините, свързани с други 14 криптовалути, измежду които попaдат латкойн и рипъл. 

 

Родителите на 20-годишен американски студент, който се самоуби предходната година, съдят високотехнологичната компания " Робинхуд " поради подвеждаща връзка, довела до гибелта на сина им, осведоми Българска национална телевизия.

Приложението, чийто съосновател е българинът Владимир Тенев, разрешава на всеки да търгува с акции без комисионна.

Финтек компанията " Робинхуд " дефинира своята задача като " демократизиране на финансите " под рекламното мото " Всички сме вложители ".

Първият български IT милиардер доста го загази

Почернените родители настояват, че синът им почнал да употребява приложението малко преди да приключи учебно заведение. Те не знаели, че момчето без никакъв опит е било утвърдено за търговия с високорискови финансови артикули.

Така младежът получил известие за пасив от 730 хиляди $, доста над предстоящата загуба от 10 хиляди, която в действителност се покривала от други финансови артикули в сметката му.

Алекс не съумял да се свърже с жив оператор за уточнения, получавал автоматизирани послания от системата и най-после се хвърлил под трен.

От " Робинхуд " обявиха, че са унищожени от гибелта на момчето и са подобрили просветителните си материали и опциите за жива връзка с потребителите.

На платформи като " Робинхуд " и " Револют " се дължи бързият напредък на тържищата на фона на пандемията и директните финансови помощи за американците.

Чрез финтек фирмите доста от дребните вложители се завърнаха на фондовите пазари. Интересът е провокиран от съчетанието на елементарен достъп, липса на комисионни и опция за бързи облаги.

" Преди всички тези дребни играчи бяха разграничени и съвсем постоянно губеха от огромните професионални институции. Сега дребните се сплотиха и се трансфораха в действителна мощ ", сподели Джеймс Ърли - финансов анализатор.

" Робинхуд " спомогна за взривообразен растеж в цената на акциите на веригата за видеоигри Геймстоп и други компании във щета на хедж-фондовете от Уолстрийт.

На 28-ми януари обаче " Робинхуд " ограничи закупуването на най-вариращите акции, което изпрати цените единствено надолу.

Решението, което на практика е в интерес на хедж-фондовете, разгневи доста дребни вложители, а ръководителите на " Робинхуд " ще дават показания пред американския Конгрес.

Съоснователят Владимир Тенев е роден във Варна през 1986-а. Родителите му емигрират в Съединените щати когато е на пет и стартират работа в Световната банка.

Владимир израства във Вашингтон, приключва математика в Станфорд, където се среща с Байджу Бхат, с който през 2013-та основават платформата " Робинхуд ", трансформирала ги в милиардери.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР