Снимка Фейсбук/Васил БожковКПКОНПИ отново погна Васил Божков и внесе искове

...
Снимка Фейсбук/Васил БожковКПКОНПИ отново погна Васил Божков и внесе искове
Коментари Харесай

КПКОНПИ внесе искове за отнемане на 278 млн. лв., яхта, лодка, самолет и 31 имота на Васил Божков

Снимка Фейсбук/Васил Божков

КПКОНПИ още веднъж погна Васил Божков и внесе искове за лишаване на солидно негово имущество. КПКОНПИ одобри решения за внасяне на искове за лишаване на нелегално добито имущество в окръжни съдилища на обща стойност 406 547 219 лева В исковите молби са включени 36 недвижими парцела и 7 моторни транспортни средства. Това оповестиха от пресслужбата на Комисия за противопоставяне на корупцията и
за лишаване на нелегално добитото имущество.

278 299 803. 33 лева се претендират от Васил Божков по импортирана искова молба в Софийски градски съд. Производството против него е почнало след повдигнати от прокуратурата обвинявания за това, че в интервала 2014-2020 година е ръководел проведена незаконна група. 

Иска се лишаване на моторна яхта “Wasabi 60Apex ” (пазарна стойност 41 000 лева.), Моторна лодка “Brig Falcon 420 ” (пазарна стойност 1 100 000 лева.) и на Самолет „ Bombardier ” (пазарна стойност 34 000 000 лева.).

От Васил Божков и свързани с него лица се претендират и 31 недвижими парцела – жилища и прилежащи пространства в здания в центъра на гр. София, апартамент в гр. Балчик, право на градеж на многофамилна жилищна постройка в гр. София, поземлени парцели и двуетажна къща в Р Гърция, неджижими парцели в гр. Париж, Р Франция, написа " Флагман ".бг.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР