Снимка: Фейсбук/Спартак ВарнаОбщина Варна ще осигури средства за завършване на

...
Снимка: Фейсбук/Спартак ВарнаОбщина Варна ще осигури средства за завършване на
Коментари Харесай

Община Варна дава 1,95 милиона за довършването на стадион Спартак

Снимка: Фейсбук/Спартак Варна

Община Варна ще обезпечи средства за довеждане докрай на ремонта на стадион „ Спартак “, с цел да може спортното оборудване да получи лиценз за образуване на дуели на професионално равнище. Съветниците от финансовата комисия към Общинския съвет утвърдиха предлагането на кмета   за разпределяне на над 2 ,57 млн. лева   с Данък добавена стойност от локалната хазна за реорганизация на съществуващи трибуни, писти, подходи на стадион „ Спартак “ и за повсеместен ремонт на теренната настилка на стадион „ Локомотив “. Крайното решение за финансирането ще бъде взето от Общинския съвет.

По предварителни планове реконструкцията на стадион „ Спартак “ ще коства близо 1,95 млн. лв., а на терена на стадион „ Локомотив “ – съвсем 627 хиляди лв., включително планиране, строителен контрол и др.  1,2 млн. лева от средствата ще бъдат обезпечени от тазгодишния бюджет. Останалата част в размер на 1, 375 млн. лв. ще бъде заложена в бюджета на община Варна за 2022 година

На днешното съвещание стана ясно, че през март Зоналният съвет на БФС е забранил организирането на спортни мероприятия на територията на комплекса, защото е рисков и положението му заплашва здравето на състезателите. Клубът е заставен да наема спортни уреди за осъществяване на футболни надпревари на седем детски гарнитури, участващи в другите шампионати под егидата на БФС. Затова е належащо възобновяване на изкуствената настилка на терена на състезателен комплекс „ Локомотив “, допускащ безвредното осъществяване на подготвителен развой и спортни надпревари на детско-юношеската школа.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР