Снимка Фейсбук, Навални Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви пред

...
Снимка Фейсбук, Навални Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви пред
Коментари Харесай

Макрон се застъпи за Навални

Снимка Facebook, Навални
Президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи пред съветския държавен глава Владимир Путин, че е съществено смутен за здравето и спазването на човешките права на опозиционера Алексей Навални, който беше изпратен от съветския съд в затворническа колония. Двамата президенти са разговаряли по телефона, заяви Дойче веле, представена от 

Инициативата за диалога е била на френската страна, съгласно информация на Le Figaro.

Същевременно Макрон е призовал Путин да се ангажира отговорно с деескалация на напрежението в връзките с Украйна.

Той е подчертал, че това би трябвало да стане посредством " действително евакуиране на войските и тежката техника от границата на Украйна, явен ангажимент за преустановяване на огъня и надеждно обновяване на разговора ".

Освен това в диалога с Путин френският президент е изразил общата позиция на Франция и европейските й сътрудници по отношение на изгонването на един италиански и 20 чешки дипломати от Москва.

Припомняме, европейските страни се солидаризираха с Чехия по отношение на дипломатическия скандал, предшестван от разкрития, че сътрудници на съветското военно разузнаване ГРУ са взривили чешки оръжеен склад през 2014 година

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР