Снимка Фейсбук/Мария ЗахароваГоворителката на руското външно министерство Мария Захарова се

...
Снимка Фейсбук/Мария ЗахароваГоворителката на руското външно министерство Мария Захарова се
Коментари Харесай

Захарова: София разрушава остатъците от взаимното ни доверие

Снимка Фейсбук/Мария Захарова

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова се изрече остро против България и други страни по време на постоянния си брифинг.

Според нея, по дипломатическите канали до момента не са постъпвали претенции от София към Москва за подпомагане при следствието на детонациите във военни хранилища у нас.

На 28 април българската прокуратура установи, че " може да се направи обосновано съмнение за взаимовръзка " сред опитите за отравяне на трима български жители, експолозиите в чешките военни хранилища през 2014 година и гърмежи на територията на България сред 2011 и 2020 година - във военни хранилища и завод.

Досега въобще не са предоставени обстоятелства в поддръжка на съответните версии, които се популяризират в общественото пространство, разяснява през днешния ден Захарова.

Според нея версиите, че руснаци стоят зад детонациите, са погрешни и се употребяват за оказване на напън върху Русия - за покачване на обвинявания и за налагане на " противозаконни наказания ".

" Изхождаме от обстоятелството, че както в София, по този начин и в други европейски столици, участващи в сходна информационно-политическа игра, прелестно осъзнават, че сходни дейности нанасят съществени вреди на двустранните връзки с Русия, както и на интернационалните връзки като цяло, и че със личните си ръце унищожават остатъците от взаимното доверие " - сподели още говорителката на съветското външно министерство.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР