Снимка Фейсбук/Алексей НавалниАлексей Навални ще лежи в затвора. Тази новина

...
Снимка Фейсбук/Алексей НавалниАлексей Навални ще лежи в затвора. Тази новина
Коментари Харесай

Алексей Навални ще лежи в затвора

Снимка Фейсбук/Алексей Навални

Алексей Навални ще лежи в пандиза. Тази вест обикаля международните медии сега. Руският опозиционер получи ефикасна присъда, откакто съд в Москва размени с нея условна с изпитателен период, изминал предходната година. С този ход Навални, най-известният критик на властта, се оказва отвън политиката малко над половин година преди парламентарните избори на 19 септември 2021 година

Присъдата към момента се чете и следва да се разбере какъв брой време ще прекара Навални в пандиза.

Това реши Симоновският съд на изнесено съвещание в Московския градски, почнало тази заран. Той удовлетворява настояването на Федералната работа за осъществяване на наказванията, която точно настоя условната присъда против Навални от 2014 година да се размени с ефикасна.

ФСИН, която дава отговор за пандизите, твърди, че присъдата от 2014 година от 3 години и половина е с петгодишен изпитателен период, само че той е продължен до 29 декември 2020 година поради отсъствие на Навални за мярката " подписка ". Отговорът на опозиционера е, че даже напускането на Русия не е било по негова лична воля, а при пресичането на границата е бил в изкуствена кома след отравяне с нервнопаралитично вещество, а по-късно се е възстановявал в Германия.

Алексей Навални и брат му Олег бяха наказани през 2014 година - първият условно за три години и половина, а вторият дейно за същото време - по така наречен дело " Ив Роше ". Две години преди този момент генералният шеф на компанията " Ив Роше Восток " съобщи, че техен взаимен бизнес я е ощетил за 55 млн. рубли, предлагайки транспортни услуги на повишени цени. В хода на делото " Ив Роше " се отхвърли от претенциите си и съобщи, че не ѝ е нанесена щета. През 2017 година Европейският съд по правата на индивида (ЕСПЧ) обяви присъдата за " случайна ".

Заседанието, почнало сутринта, мина при засилено наличие на силите на реда в региона на Московския градски съд, а съгласно съветски медии е отцепен и значим площад в Санкт Петербург, евентуално като мярка против възможни митинги. Привърженици на Навални пробваха да послушат апела на екипа му да се съберат в региона, с цел да стачкуват. Според организацията " ОВД-Инфо " минимум 300 души са били арестувани от силите на реда, написа

Сериозно обаче бе и наличието на непознатите дипломати. Няколко часа след предизвестия от съветските управляващи Московският градски съд отбелязва за РИА " Новости ", че в никакъв случай не е имало толкоз доста представители на непознати страни по каузи на съветски жители. Нещо повече, " даже когато става дума за задгранични жители, постоянно има не повече от един или двама представители на посолства. "

 
" Путин Отровителя "
Преди правосъдният състав да се отдръпна за няколко часа малко след 16 ч. българско време, с цел да вземе решението си за присъдата, Навални подлага на критика Путин в гневна тирада.

 

" Някой не искаше да направя и една крачка в страната си като свободен човек. Знаем кой, знаем за какво - омразата и страхът на един човек, който живее в бункер, който оскърбих, като оцелях, когато се опита да ме убие. "  

 

Алексей Навални, 

съветски опозициотер

Опозиционерът има поради съветския президент Владимир Путин, който упреква за отравянето си (и който е наричал още  " крадливия дядо от бункера " ). Той сподели още, че " единственият способ (на президента) е да убива хората. Колкото и да се преструва, че е популярен геополитик, ще остане в историята като отровителя. Имало едно време Александър (Втори - бел. ред.) Освободител, Ярослав Мъдри и Путин Отровителя в бельото. "

Отравяне с " Новичок " посредством бельото е една от версите за покушението в Томск през август, която самият Навални споделя.

Спор за документи и язвителни намеци

Спорът на Навални с прокуратурата и ФСИН се завъртя към въпроса за изпратени документи по време на престоя му, с които той твърди, че недвусмислено е обяснил обстановката на ФСИН. Двете страни говореха на друг език и за това дали рехабилитацията (официалната съветска позиция е, че няма данни Навални да е бил токсичен, още по-малко с вещество от групата " Новичок " ) е задоволително уважителна причина той да не се прибере в Русия и дали е част от лекуването.

" Изпаднах в кома, по-късно пристигнах в схващане, напуснах болничното заведение, свързах се с юриста си и ви изпратих документ, с който заявих къде съм. Разбира се, че не бях у дома! Какво повече можех да направя? " попита Навални. Негов юрист се обърна към ФСИН с въпроса дали болнично лекуване и физиотерапия са уважителни аргументи за отсъствие.
ФСИН твърди, че наличните документи не могат да потвърдят тази версия, само че и че те се получени. Пред съдията неин представител, запитан дали при приемане на документи те е тестван адресът, подаден от Навални, дава отговор с " не ", само че и че изпратените материали не са съдържали доказателства за уважителните аргументи.
Навални отхвърли и настоя, че е предал всичко належащо, а отбраната му добави нови към правосъдните материали, против което прокуратурата не възрази, само че видя противоречие в датата на подаване и посочените за ревизия моменти (т.е. Навални е уведомил, че няма да може да се яви за подписка със закъснение). Прокуратурата не вижда проблем в това да има медицински документи за положението на Навални, само че не схваща какво е правил той в Берлин от изписването си през септември до януари.

 

Късно след обяд прокурорът по делото няколко пъпи попита Навални дали ФСИН го е безпокоила, до момента в който е бил приет в болница. " Да, както лежа, при мен идва жена и стартира да чете разпореждане, че ФСИН ме безпокои, " отговори в единия от случаите опозиционерът. " Аз не можех да вървя. Учих се на всичко отначало. С това се занимавах, все пак изпратихме писмо в инспекцията. Рехабилитацията е част от процеса на лекуване. "

Прокуратурата също така упрекна Навални, че не зачитал изискванията на присъдата си, макар че е " единственият жител на Русия, осъждан условно два пъти " и с това съдът е посочил " човечно отношение " към него.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР