Снимка: ЕПА/БГНЕСУкраинският президент Петро Порошенко смята, че инцидентът в Солсбъри

...
Снимка: ЕПА/БГНЕСУкраинският президент Петро Порошенко смята, че инцидентът в Солсбъри
Коментари Харесай

Порошенко: Случаят Скрипал ще се отрази на Северен поток-2

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Украинският президент Петро Порошенко счита, че случаят в Солсбъри с някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал ще има последици при реализирането на плана за газопровода „ Северен поток-2 “, предава Нова тв.

„ Убеден съм, че нападението с потребление на отровно вещество в английския град Солсбъри ще има последици за „ Северен поток-2 “ “, съобщи президентът Порошенко в оповестено изявление в немската медийна група „ Функе “, представено от малкия екран. Порошенко съобщи, че отношението към плана „ би трябвало да бъде преразгледано от политически, стопански и етични съображения “.

Порошенко означи, че при реализирането на „ Северен поток-2 “ заради понижаване на преноса на газ Киев ще губи годишно към 2 милиарда $.

„ Освен това „ Газпром “ може внезапно да редуцира доставките на газ от Европа на Украйна, което може да докара до намаляване на страната ни “, твърди президентът.

До момента позволение за строителството и употребата на газопровода е издадено единствено от Федералната работа за навигация и хидрография на Германия. Сега следва планът да получи позволение от националните регулатори на още четири страни, през чиито територии ще минава тръбата – Русия, Финландия, Швеция и Дания.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР