Снимка: ЕПА/БГНЕСНовият кръг от санкции на САЩ ще има сериозни

...
Снимка: ЕПА/БГНЕСНовият кръг от санкции на САЩ ще има сериозни
Коментари Харесай

Фич: Новите санкции на САЩ ще имат сериозни негативни последици за руските компании

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Новият кръг от наказания на Съединени американски щати ще има " съществени отрицателни последствия " за съветските компании, включени в американския " черен лист " и ще ограничи капацитета на икономическия напредък на Русия, предава БНР. Това е оповестила рейтинговата организация " Фич ", представена от Ройтерс.

На 6-ти април американското Министерство на финансите наложи наказания на редица съветски олигарси и на 14 компании, които те имат или управляват, като съобщи, че те се възползват от съветската страна, участвайки в " злоумишлени действия " по целия свят.

" Възможно е глобите да окажат съществено влияние върху посочените в листата компании, като те няма да могат да правят транзакции в щатски долари - общоприетата международна валута при търговията със артикули и съществена валута в покупко-продажбите с контрагенти в интернационалната търговия ", отбелязала кредитната организация.

Наложените от Съединени американски щати наказания разтресоха много съществено съветските финансови пазари през отминаващата седмица, обезценявайки рублата и сривайки акциите на четири обществено регистрирани компании.

Според Ройтерс, тримата съветски магнати, към които беше ориентиран в най-голяма степен последният лист със наказания на Съединени американски щати, може би са изгубили сумарно към 7,5 милиарда $ за по-малко от седмица след оповестяването на глобите.

Рейтинговата организация " Фич " обаче засяга мощният външен баланс на Русия, акцентирайки, че страната е в добра позиция да посрещне валутните потребности на други елементи на своята стопанска система, защото свободно търгуваната рубла ще обезпечи абсорбиращ резултат - нещо, което не беше налице през 2014-а година.

" Въпреки това, несигурността, произлизаща от глобите и тяхното допустимо разширение, може да възпре вложенията и по този метод да подкопае евентуалния стопански напредък на Русия ", допълнила " Фич ".

Трябва да се има поради, че през септември 2017-а годна " Фич " промени от постоянна на положителна вероятността пред дълготрайния кредитен рейтинг на Русия на равнище от " ВВВ- " и тогава означи, че самият рейтинг би бил с една степен по-високо, в случай че ги нямаше американските наказания, напомня Националното радио.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР