снимка: burgas.bgТрябва да направим така, че и един желаещ турист

...
снимка: burgas.bgТрябва да направим така, че и един желаещ турист
Коментари Харесай

Бургаският кмет Димитър Николов: И един турист да има след коронавируса, да дойде в Бургас, а не във Варн

снимка: burgas.bg

" Трябва да създадем по този начин, че и един искащ екскурзиант да има в България след ковид, да пристигна в Бургас, а не във Варна “, това съобщи през днешния ден бургаският кмет Димитър Николов. Изказването му, представено от bgtourism.bg, беше направено по време на съвещание на общинския съвет в града.

Как да бъде избавен туристическият сезон в Бургас след пандемията към ковид беше обект на сериозен спор на сесията. Председателя на Комисията по туризъм Живко Табаков предложи да бъде отпусната сумата от 20 000 лв., с която да се промотира Бургас.
„ Трябва да бъде привлечена външна медийна организация, като специалист, с която да се консултираме с какви принадлежности и през какви пазари Бургас би трябвало да се популяризира. Сумата, която предложих, е от спестени средства, които не успяхме да използваме за присъединяване в туристическите тържища, които вършим годишно “, изясни за Табаков.
Идеята е морският град да бъде презентиран на родния екскурзиант посредством онлайн пространството – фейсбук, аутдор реклама, а даже и народен ефирен ефир. Местната администрация, в лицето на зам.-кмета по туризъм Диана Саватева отвърна докладната на Табаков.
„ Не бих желала средства, които сега са извънредно нужни да бъдат изразходени по метод, който не сме сигурни дали ще бъде ефикасен. При актуализиране на бюджета ще може дас е разиска какви средства са нужни за туризма. Как да се направи тактика на развой, който сега е във вихъра си. Дори не сме в пика на болестта. Трудно е да се проучва такава обстановка. Няма по какъв начин да сме сигурни, че медийни експерти ще изготвят препоръки, които да са ефикасни “, разясни Саватева, като вметна, че по отношение на туристическите тържища са изразходени към 7 хиляди лв., защото една от тях към този момент се е състояла.
В полемиката се включи и кметът Димитър Николов, който обясни, че преди дни е провел диалог с хотелиери и ресторантьори, като предложил да им бъдат понижени налозите. За негово удивление му дали отговор, че нямата потребност от тази мярка, защото без туристи ще банкрутират. Призовали Общината след пандемията да провеждат колкото се може повече събития.
„ Дадоха образец със „ Спирит “-а. Тогава всички били удовлетворени, тъй като сме имали туристи в града. Много сектори, като таксиметрови водачи, хотелиери, ресторантьори – кафенета, пицарии, питейни заведения, не спирали работа непрекъснато. Трябва да създадем по този начин, че и един искащ екскурзиант да има в България след ковид, да пристигна в Бургас, а не във Варна “, заключи кметът Димитър Николов.
В последна сметка първичното предложение да се провиснал 20 000 лв. за реклама не бе признато от локалния парламент, макар че вносителят му Живко Табаков смъкна сумата на 5 000 лв..

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Прави
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР