Снимка: БулфотоЗдравният министър Стойчо Кацаров е предложил на браншоовите организации

...
Снимка: БулфотоЗдравният министър Стойчо Кацаров е предложил на браншоовите организации
Коментари Харесай

Здравният министър предлага разглеждане на предложените нови ковид мерки

Снимка: Булфото

Здравният министър Стойчо Кацаров е предложил на браншоовите организации да бъде прегледано предлагането на основния държавен здравен контрольор Ангел Кунчев - за въвеждане на по-строги ограничавания поради влошаващата се обстановка да бъдат прегледани от браншовите организации

Той чака оферти от тяхна страна за справяне с настъпващата 4-та вълна на вируса. Направените ваксини за последното денонощие са 13 494. Въпреки лекото нарастване на искащите да се имунизират - остава невисок % на ваксинираните у нас. Ваучери от хранителни магазини и 50 лева за лекарстава за пенсионери са част от тласъците, които се обмислят, с цел да се усили темпа на имунизацията.

14 станаха областите в алената зона на COVID-19. Така половината страна към този момент е със заболеваемост над 250 на 100 000 души. В област Търговище изчисленията демонстрират, че инфектираните към този момент са повече от 500 на 100 000. 14-дневната заболеваемост в страната също нараства - към този момент е 277 инфектирани на 100 000 души.

С две заповеди на здравния министър се удължават ограниченията против Ковид, поради удължената епидемиологична конюнктура до края на ноември. С тях към този момент не се трансформират досегашните.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР