Снимка БулфотоЗавишено съдържание на мед, манган и цинк в реки

...
Снимка БулфотоЗавишено съдържание на мед, манган и цинк в реки
Коментари Харесай

Мед, манган и цинк над нормите в реки край Панагюрище

Снимка Булфото

Завишено наличие на мед, манган и цинк в реки край Панагюрище откриха проучвания на Басейновата дирекция в Пловдив, оповестяват от ведомството, представено от Дарик.

 
В оценените проби от река Марица при моста на Герджика в Пловдив не са открити отклонения от стандартите за качество на околната среда. В други четири пункта обаче – на Луда Яна при село Попинци, Банска Луда Яна при село Бъта, Панова и Асарелска реки са открити превишения на стандартите за тежки метали във връзка с изброените детайли.
 
Повърхностно водно тяло „ Панагюрска Луда Яна от Панагюрище до вливане на река Стрелчанска Луда Яна “, от което са взети четирите проби, е в неприятно екологично положение, установи още инспекцията. Предвидени са ограничения за възстановяване на положението му.
 
Мониторингът е осъществен на 11 юни след сигнал за замътване на Марица в региона на Пловдив. При инспекцията е открито, че калната вода идва от притока река Луда Яна, а данните на Национален институт по метеорология и хидрология п са посочили доста покачване на водния отток предходните дни. Според специалисти мътната вода е поради интензивните превалявания.
 
Резултатите от разбора на азотни и фосфорни съединения сочат, че няма отклонения.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР