Снимка БулфотоЗатягат мерките на петте контролно пропускателни пункта на входовете

...
Снимка БулфотоЗатягат мерките на петте контролно пропускателни пункта на входовете
Коментари Харесай

Затягат мерките на петте КПП на Търговище от утре

Снимка Булфото

Затягат ограниченията на петте контролно пропускателни пункта на входовете и изходите на регионалния център Търговище от на следващия ден. Това заяви на конференция шефът на Областната дирекция /ОД/ на Министерство на вътрешните работи в Търговище комисар Николай Ненков, съобщи вести.бг.

За прекосяване през тях е належащо жителите да показват попълнена декларация, с адреса си, месторабота, както и други условия, налагащи пътуването (здравословно положение на пътуващия или на негови близки и други). Декларацията може да бъде изтеглена от уеб страницата на Министерство на вътрешните работи или да бъде получена на място на всяко контролно-пропусквателен пункт. Попълва се еднократно.

Възложено е на кметовете на обитаемоте места, добави кметът на Търговище Дарин Димитров, да изготвят описи на всички поданици на селата, с нужда от закупуване на храна и медикаменти. Кметовете следва да основат и организацията по доставка на продуктите по домовете на хората. " Кметовете би трябвало да правят всекидневно и надзор на лицата, сложени под карантина. В Търговищка община по-големият брой на завърналите се от чужбина е точно по селата, а не в ромския квартал ", обясни кметът Димитров.

18 са установените нарушавания за скупчване на хора пред хранителни магазини, изясни гл. контрольор Иван Александров - шеф на районно управление (на МВР) - Търговище. Ежедневно се реализира и надзор на лицата под карантина, взаимно с РЗИ. По данни, оповестени от регионалния шеф Митко Стайков, броят на тези лица в региона към днешна дата е 157.

Кметът бе безапелационен, че Общината е в подготвеност за стягане на ограниченията. " Следим обстановката, имаме основана организация за деяние. При констатиране на нарушавания сме в подготвеност да разпоредим нови, по-строги ограничения ", добави още Димитров.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР