снимка БулфотоЗасилено военно присъствие в Черно море от страна на

...
снимка БулфотоЗасилено военно присъствие в Черно море от страна на
Коментари Харесай

Румъния иска разполагане на колкото се може повече американски войски в региона

снимка Булфото

Засилено военно наличие в Черно море от страна на Съединени американски щати изиска Румъния, съобщи БГНЕС.

През май президентът на Съединени американски щати Джо Байдън на среща на върха със съдружници от НАТО в Източна Европа поддържа " усилване на възпирането " на европейския континент.

" На нашата територия има структури на НАТО, някои командни и контролни подразделения (двустранни и многостранни), организират се военни учения, само че ние се нуждаем от повече съюзническо наличие, в това число американско наличие на място ", сподели Ауреску в изявление за " Вашингтон Еказаминър “. Порталът беседва с външния министър и министър на защитата на страната Николае Чуке по време на огромните учения на НАТО " Defender Europe “.

Ауреску означи, че многонационалната бригада на НАТО е дислоцирана в румънския град Крайова, само че към този момент единствено Полша " участва на място ".

" Нуждаем се от повече съдружници в непрекъсната ротация, имам поради терминът " постоянна и непрекъсната ротация “... Много е направено по въпроса за наличието на съдружници на сушата, в морето и във въздуха за дейно въздържане на Русия в района “, добави ръководителят на румънското външно министерство.

Румънският министър на защитата Николае Чуке от своя страна изрази вяра за " разполагане на колкото се може повече американски войски " в страната.

" Ние поддържаме ротационното наличие на американски войски в нашата страна. Обсъдихме този въпрос с американското командване в Европа, американския министър на защитата, уповавам се, че ще проведем двустранни полемики и с новия американски министър на защитата допустимо най-скоро за изясняване на детайлите ", сподели Чуке.

През последните години Русия претендира за невиждана активност на НАТО по своите западни граници. НАТО уголемява самодейностите и го назовава " въздържане на съветската експанзия “. Москва неведнъж е изразявала угриженост от натрупването на сили на алианса в Европа. Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков съобщи по-рано, че Русия не съставлява опасност за никого, само че няма да пренебрегне дейности, които са евентуално рискови за нейните ползи.

Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР