снимка БулфотоЗаради новия щам Ангела Меркел иска почти пълно затваряне

...
снимка БулфотоЗаради новия щам Ангела Меркел иска почти пълно затваряне
Коментари Харесай

Заради новия щам Меркел иска почти пълно затваряне на страната

снимка Булфото

Заради новия вариант Ангела Меркел желае съвсем цялостно затваряне на страната, написа в. " Билд ", представен от Българска телеграфна агенция.

Според вестника, представен и от Ройтерс, тя обмисля да спре публичния превоз както в градовете, по този начин и по междуградските линии, само че към момента не е взето решение за предприемане на такива стъпки.

Страната записва дневно по към 15 смъртни случая на милион души, което е повече от Съединени американски щати (13 смъртни случая). Първоначално Германия се оправи по-добре с пандемията от съседите си, с помощта на прецизната карантина напролет, само че през последните месеци записва внезапен скок в инфекциите и смъртните случаи.

Според института " Роберт Кох " хората не взимат вируса задоволително на съществено, а рестриктивните мерки не се ползват по този начин поредно, както по време на първата вълна.

От събота полицейският час във Франция ще стартира от 18 ч., а не от 20 ч., както до момента. Новите правила, целящи закъснение на разпространяването на ковид, ще важат най-малко 15 дни, заяви министър председателят Жан Кастекс, представен от Ройтерс.

Кастекс сподели на конференция, че към този момент няма потребност от нова обща карантина.

Коронавирусът лиши живота на над 69 000 души във Франция. Страната се подрежда на седмо място в света по този индикатор. Франция има най-вече регистрирани инфектирани с ковид в Западна Европа и е на пето място в света с над 2 830 442 случая.

Според Кастекс обстановката е тревожна, защото честотата на инфекциите е висока, а натоварването върху лечебните заведения е огромно.

Великобритания обяви през днешния ден, че не разрешава краткотрайно влизането в страната на пасажери от всички страни от Южна Америка, Панама, Кабо Верде и Португалия. Забраната се постанова поради новия вид на ковид, открит в Бразилия, предадоха международните организации.

Мярката влиза в действие от 4 ч. по Гринуич на следващия ден и не важи за английски и ирландски жители, както и за пасажерите, които имат позволение за престояване в Обединеното кралство. Изключение се прави и за португалските водачи на тирове, пренасящи артикули от първа нужда, разясни английският министър на превоза Грант Шапс.

Ръководителят на Държавната здравна работа на Чехия Павел Бржезовски разгласи през днешния ден, че подава оставка след няколко известия за нередности при разпределянето на имунизациите против ковид, съобщи ДПА.

Според новинарския уебсайт Seznamzpravy.cz 1000 дози от имунизациите са били разпределени за чиновници на Държавната здравна работа и техни родственици, без значение от възрастта им. Разкритията провокираха остра рецензия от страна на опозицията.

Бразилия ще стартира програмата си за имунизация срещу коронавируса идващия четвъртък, съобщи сенатор Нелсиньо Трад, представен от Ройтерс. Това е най-конкретната до момента прогноза за началото на мощно подложената на критика стратегия за разпределение на имунизациите в Бразилия, отбелязва организацията.

Трад съобщи пред Ройтерс, че е бил осведомен от кметове, които са разговаряли със здравния министър Едуардо Пазуело. В същото време ръководителят на сдружението на кметовете сподели, че задачата е имунизацията да стартира на 20 януари.

Президентът Жаир Болсонаро, който е остро подложен на критика за реакцията си на пандемията, защото Бразилия е на второ място в света по умряли от КОВИД-19 след Съединени американски щати, е под възходящ напън, тъй като втората вълна на инфекциите е по-силна от първата.

Правителството още не е съобщило публична дата за начало на имунизацията, само че съобщи, че това не може да стане преди 20 януари.

Правителственият имунизационен проект се основава на използването на две ваксини - на Астра/Зенека и на китайската компания " Синовак Биотех ". И двете аплайват за позволение за незабавно потребление в Бразилия и се чака здравният регулатор Анвиса да реши в неделя дали да ги утвърди

За да се оправят с разпространяването на ковид, страните в Европа, а и отвън нея, вкараха режим на локдаун и вечерен час с друга степен на суровост, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция, предлагайки информация за ограниченията в 27-те страни от Европейския съюз и някои прилежащи на Европейски Съюз страни.
Австрия е в трети локдаун. Хората могат да излизат от вкъщи си единствено с цел да вървят на работа, за посещаване при доктор, за физически извършения или с цел да си купят храна. В страната няма вечерен час.
Във френскоезичния белгийски район Валония действа полицейски час от 22 ч. до 06 ч., а във фламандскоезична Фландрия - от среднощ до 05 ч.
В Хърватия има ограничаване за събиранията. Кафенетата и заведенията за хранене са затворени, само че няма вечерен час.
Кипър е в локдаун, а също така от 21 ч. до 05 ч. там работи вечерен час.
В Чехия също има вечерен час от 21 ч. до 05 ч.
Франция е с най-продължителен вечерен час в Европейски Съюз. В 25 региона в Източна Франция той продължава от 18 ч. до 06 ч., а в останалата част от страната - от 20 ч. до 06 ч. В този интервал не може да се пазари и излиза. Разрешени са единствено къси разходки за извеждане на куче. Хората, които би трябвало да отидат на работа по време на вечерния час, би трябвало да имат записка от работодателя си. Нарушителите на вечерния час подлежат на санкции.
В някои от 16-те провинции на Германия има вечерен час, само че в столицата Берлин няма.
Гърция е в локдаун. Движението на хората денем е лимитирано. Освен това има вечерен час от 21 до 05 ч.
В Унгария има вечерен час от 20 до 05 ч.
В Ирландия е в локдаун. Разрешава се излизане, с цел да се върви на работа, за учене, други значими действия или физкултурни извършения в радиус от 5 км от вкъщи. Няма вечерен час.
Италия има вечерен час от 22 до 05 ч.
Латвия е въвела същия вечерен час, само че единствено от петък вечерта до неделя заран.
В Литва и Малта няма вечерен час.
В Люксембург има и той е от 23 до 06 ч.
В Нидерландия е в действие прецизен локдаун и той ще трае най-малко до 9 февруари. Вечерен час няма, само че се обмисля въвеждането му.
В Полша са затворени моловете. Изключение се прави за намиращите се в тях аптеки, ателиетата за химическо почистване, фризьорски салони и магазини за хранителни артикули. Ресторантите оферират единствено храна за у дома. Затворени са хотелите и спортните уреди. Няма вечерен час.
Португалия от на следващия ден е в непоколебим локдаун. Хората би трябвало да си стоят вкъщи, в това число да работят от къщи. Училищата ще останат отворени. Ще работят също фирмите за съществени услуги.
В Румъния има вечер час от 23 до 06 ч. Действат местни локдауни, само че те не са строги.
Словакия е в локдаун, може да се излиза единствено за работа и по други неотложни аргументи.
В Словения действа вечерен час от 21 до 06 ч.
В другите области на Испания вечерният час стартира сред 22 и 24 ч. и продължава до 05-07 ч.
В България, Дания, Естония, Норвегия, Швеция и Финландия няма нито локдаун, нито вечерен час.
И четирите региона на Великобритания (Англия, Шотландия, Северна Ирландия и Уелс) са в локдаун. Хората могат да излизат единствено по неотложни аргументи и за физически извършения. Училищата са затворени, като изключение се прави единствено за децата на работещи в основни браншове. Няма вечерен час.
В Русия и други някогашни руски републики няма нито локдаун, нито вечерен час.
В Турция през уикендите работи целодневен локдаун и вечерен час от 21 до 05 ч.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР