Снимка: БулфотоЗапочнаха консултациите за свикване на Велико народно събрание и

...
Снимка: БулфотоЗапочнаха консултациите за свикване на Велико народно събрание и
Коментари Харесай

Джамбазки: Държим на нашите предложения за Конституция

Снимка: Булфото

Започнаха консултациите за привикване на Велико национално заседание и промени в Конституцията. Вносителите от ГЕРБ получиха поддръжката на НФСБ. От Вътрешна македонска революционна организация обаче обявиха, че биха подкрепили плана единствено в случай че в него бъдат заложени 6 техни оферти.

" За да се подпишем под концепцията, ние ще пожелаваме от нашите сътрудници изискванията ни, които са шест, да бъдат заложени в плана. Нямаме причина да мислим, че би трябвало да подкрепим този план, в случай че не се случат, би било излишно изпитание ", съобщи евродепутатът Ангел Джамбазки в " Денят ON AIR ".

По думите му убеждението на Вътрешна македонска революционна организация е да поддържат план за Конституция, който включва тези 6 оферти.
" На този стадий несъмнено държим на 6 оферти. Няма да ги разделяме. Не предлагаме нещо, с цел да се пазарим. Ние споделяме следното нещо. Ако се отваря Конституцията за ремонт, би трябвало да има промени, които са значими за нас ", безапелационен бе зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация пред .

Джамбазки увери, че в случай че ГЕРБ не уважат предложенията на Вътрешна македонска революционна организация, това няма да докара до трус в ръководещата коалиция, а единствено до обстоятелството, че партията няма да подпише плана за нова Конституция.

" Нашите сътрудници ни оферират Велико народно събрание, без да сме го обсъждали и без да са се съветвали с нас. В тази обстановка би трябвало да подходим отговорно. В програмата за ръководство няма Велико народно събрание ", разясни Джамбазки.

Той изрази мнение, че задачата на политиката е да е потребна за българското общество. Сред изискванията на Вътрешна македонска революционна организация са въвеждане на учебен ценз при гласоподаване, връщане на наборната работа, записването на съюза сред мъж и жена като подобен и президентът да има законодателна самодейност.

" Ако се върнем обратно във времето, ние във Вътрешна македонска революционна организация сме твърдо уверени, че президентската институция би трябвало да има тежест в политическия живот. Искаме 2 елементарни неща - президентът да има право на законодателна самодейност, както и той да желае избор на доверие или съмнение към държавното управление ", изясни евродепутатът.

Дали ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация ще се схванат е въпрос на диалози, убеден е Джамбазки.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР