снимка БулфотоЗа опасно горещо време предупреждават синоптиците днес. Обявен е

...
снимка БулфотоЗа опасно горещо време предупреждават синоптиците днес. Обявен е
Коментари Харесай

Жълт код за опасно горещо време, живакът скача до 38 гладуса

снимка Булфото

За рисково горещо време предизвестяват синоптиците през днешния ден. Обявен е жълт код в общо 20 области. Това са Ямбол, Хасково, Кърджали, Смолян, Благоевград, Кюстендил, Перник, София-област, София-град, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Русе, Ловеч, Плевен, Враца, Монтана и Видин.

В тези области се чака горещо време, с оптимални температури 33°-38°, оповестява Национален институт по метеорология и хидрология.

Днес ще бъде най-вече слънчево и горещо. Максималните температури ще са сред 33° и 38°, по-ниски по морския бряг, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Максимални температури ще бъдат сред 27 и 30 градуса. Температурата на морската вода е към 25°.

В планините ще бъде най-вече слънчево. Максималната температура на 1200 метра ще е към 27°, на 2000 метра - към 21°, написа през днешния ден.бг.

И в четвъртък ще бъде горещо, над по-голямата част от страната - и слънчево. Над планинските региони в Западна България ще се развива купеста облачност, към и след обяд там не са изключени изолирани краткотрайни валежи.

В петък на повече места в Западна България ще се развива и по-мощна, купесто-дъждовна облачност, ще превали и прегърми. Там дневните температури ще са по-ниски. В Източна ще остане слънчево и горещо. В събота вятърът от изток-североизток ще се усили и дневните температури едва ще се намалят. Краткотрайни превалявания и гръмотевици ще има на обособени места в западните региони.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР