снимка БулфотоЗа месец да бъдат ваксинирани най-уязвимите хора. На това

...
снимка БулфотоЗа месец да бъдат ваксинирани най-уязвимите хора. На това
Коментари Харесай

Борисов пресметна: За месец ще ваксинираме най-уязвимите

снимка Булфото

За месец да бъдат имунизирани най-уязвимите хора. На това разчита министър председателят Бойко Борисов. На съвещание на Министерски съвет той уточни, че пандемията е в цялата си мощ в Европа и света. Много притеснително е, че новите разновидности на ковид заразяват доста по-бързо и по-млади хора. От през днешния ден още веднъж ще имунизираме по 15 000-20 000 искащи дневно, уточни той, представен от Нова тв. Днес кабинетът отпусна 7 милиона лв. за обезпечаването на персонални защитни средства, медицински произведения, лекарствени артикули и дезинфектант за битката с пандемията от COVID-19.

Премиерът Борисов означи, че спомагателните ограничения, които регионалните щабове ще приложат локално в алените зони на страната с висока заболеваемост от COVID-19, ще доведат до нормализиране на обстановката.

„ Толкова демократични ограничения като в България на никое място не е имало. Това, че сме разрешили по-свободен метод на живот – естествен метод на живот, не значи, че не би трябвало да се пазим, да внимаваме, да не носим маските или че не би трябвало да се събираме на огромни групи от хора “, безапелационен бе министър-председателят Бойко Борисов. Премиерът разпореди на министъра на опазването на здравето Костадин Ангелов да сътвори такава организация, че да не остане нито една болница или поликлиника без нужните защитни средства. С отпуснатите през днешния ден средства от Министерския съвет се подсигурява обезпечаването им в задоволителни количества.

„ Нека продължим да пазим своето здраве и здравето на другите, по този начин ще се оправим с пандемията “, прикани министър председателят Борисов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР