снимка БулфотоВелико Търново е с най-ниска безработица за миналата година,

...
снимка БулфотоВелико Търново е с най-ниска безработица за миналата година,
Коментари Харесай

Велико Търното с ниска безработица по време на К19, заради развитието на дигиталните услуги

снимка Булфото

Велико Търново е с най-ниска безработица за предходната година, макар изискванията на зараза, поради развиването на цифровите услуги и онлайн специалностите. Показателите в Русе също са позитивни поради новите вложения в сферата, съобщи.

Александър Петров е от Велико Търново, само че ръководи компания в областта на цифровия маркетинг в София. През предходната есен отваря втори офис в родния си град.

" На процедура сме като външен маркетингов екип на разнообразни компании- сега над 50 из цяла България, Франция, Англия, Америка и можем да кажем, че сега се следи доста огромен интерес от младежите да се развиват в тази сфера, тъй като те виждат бъдеще “, показа Александър Иванов, който е шеф на компания за цифров маркетинг.

В компанията работят към 20 младежи, най-вече студенти. Сред тях е и 24-годишният Кристиян Петров, който следва магистратура " Компютърни науки ”.

" Не бях доста квалифициран, само че пък бях доста въодушевен, което се цени тук много! Главно се занимавам със SEO – активност, което значи, че се пробвам да класирам уеб страниците на клиентите ни на допустимо най- високи позиции в страницата с резултати “, описа SEO - експертът Кристиян Петров.

Срещаме се и с Невен Боянов - шеф на компания за насърчаване на новаторска STEM просветителна платформа.

" Никой не сме уволнявали, даже в противен случай - сега имаме 11 студенти, които са на процедура при нас по стратегия към МОН и трима от тях към този момент преподават дружно с нас. Обучихме доста преподаватели от цялата страна- към 30 индивида за последната година ", изясни Невен Боянов.

Дигиталната сфера доста се разраства и в Русе, където икономическите индикатори са съвсем равни със междинните в страната и имат наклонност на усъвършенстване.

" Едно от нещата, които аз виждам, е, че от ден на ден хора се завръщат в Русе, тъй като високоскоростният интернет, опцията за работа от разстояние е все по-достъпна и от ден на ден работодатели оферират нещо сходно. Всъщност те могат да си живеят тук, да основат семейство и най-важното - парите, които изкарват да се вливат в стопанската система на нашия град “, сподели експертът по цифров маркетинг Никола Илчев.

Освен заетостта в бранша цифровите компании в Русе и Велико Търново покачват и капиталовата интензивност, регистрират още от Института за пазарна стопанска система. Това води до отваряне на работни места и в други сфери.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР