снимка БулфотоВъншно министерство вече се готви за предстоящите на 11

...
снимка БулфотоВъншно министерство вече се готви за предстоящите на 11
Коментари Харесай

МВнР вече се стяга за изборите в чужбина

снимка Булфото

Външно министерство към този момент се готви за идните на 11 юли избори зад граница. Вече е получено първото единодушие – от Англия, за вота на нейна територия, оповестиха от министерството, съобщи.

За да бъде обезпечено правото на глас на сънародниците ни в чужбина, на ръководителите на задграничните ни представителства са дадени инструкции да изискат единодушието на приемащата страна за осъществяване на изборите и за откриване на секции както на територията на дипломатическите и консулските ни представителства, по този начин и отвън тях. Към момента е поискано единодушие от 58 страни от общо 130, в това число такива с вторична дипломатическа акредитация. 

 

Създадена е работна група „ Избори “, квалифициран и изпратен на ЦИК е показателен бюджет за вота в чужбина, изпратено е писмо на ЦИК с формалния имейл-адрес, по който ще се реализира кореспонденцията сред Министерство на външните работи и ЦИК, дадени са инструкции за изпращане на предложения за интернационално наблюдаване в осъществяване на интернационалните ни задължения и според Изборния кодекс, на уеб страницата на Министерство на външните работи е разкрита графа „ Избори за Народно събрание 11 юли 2021 година “, където ще бъде оповестена значима информация, обвързвана с гласуването зад граница, и налична на следния адрес:.

Сънародниците ни в чужбина ще могат да се осведомят и от уеб страниците на съответните ни дипломатически задачи, както и от техните профили в обществените мрежи.

За организирането на вота зад граница, както и до момента, Министерство на външните работи декларира готовността си да работи в тясно съдействие с българските общности в чужбина. Призоваваме ги да демонстрират разпоредителност и да влязат в контакт с дипломатическите ни задачи, с цел да се включат интензивно в процеса.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР