Снимка БулфотоВ телефонен разговор косовският президент Хашим Тачи увери министър-председателя

...
Снимка БулфотоВ телефонен разговор косовският президент Хашим Тачи увери министър-председателя
Коментари Харесай

Борисов с важен разговор по телефона, Косово отговори ще започне ли война на Балканите!

Снимка Булфото

В телефонен диалог косовският президент Хашим Тачи увери министър-председателя Бойко Борсов, че Косово няма за цел да стартира никакви спорове или въоръжени офанзиви. Това оповестиха от държавната осведомителна работа, представени от Блиц.

Разговорът идва малко след срещата сред българския министър председател и сръбския президент Александър Вучич в Мостар, където двамата се сплотиха за мир и европейска вероятност за страните от Балканите.

Тачи благодари на Борисов за напъните, които поставя за развиването и европейската интеграция на страните от Западните Балкани и го увери, че от Косово може да чака единствено съдействие и помощ в тази тенденция.

Той акцентира, че ще спомага както за Срещата на върха на тематика Западни Балкани, която България приготвя като ръководител на Съвета на Европейски Съюз на 16 и 17 май в София, по този начин и за мирния и потребен разговор за изглаждане на различията сред Прищина и Белград. Борисов и Тачи се сплотиха към потребността от мир, разцвет и евроатлантическа вероятност за района и допълниха, че ще работят за това неуморно.

Двамата разискаха и опцията за бъдеща работна среща, на която по-детайлно да се разиска обстановката.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР