От нулата до върха е формула, която някои настоящи държавни

...
От нулата до върха е формула, която някои настоящи държавни
Коментари Харесай

От нулата до върха: как са си изкарвали хляба част от държавните глави

От нулата до върха е формула, която някои сегашни държавни глави познават доста добре. Винаги би трябвало да бъдете изключително деликатни към всички хора, които срещате. Сред тях може да откриете идващия президент, предстоящ водач на Католическата черква и доста други известни персони.

Професията не дефинира гения на индивида и с цел да го потвърдим, желаеме да покажем част от трудовия стаж на някои от известните хора по света.
1. Реджеп Ердоган
Ердоган не е израснал със сребърна лъжичка в устата. Семейството му се мести в Истанбул, когато е на 13-годишна възраст. Баща му е работил в бреговата защита, съгласно BBC. Ердоган стартира да учи мениджмънт. А в избран миг е бил полу-професионален футболист. Животът е бил доста надалеч от розов, а в някои от най-трудните си моменти, Ердоган продава дини, самун и други храни по улиците на Истанбул.

Така е изкарвал прехраната си, а най-странното е, че доста от жителите на мегаполиса го помнят като момче. В началото на политическата си кариера е приет за локален воин и всички припомнят, че Ердоган е почнал от безспорната нула. Неговата история най-вероятно е задоволителна мотивация, освен за уличните търговци на Истанбул, само че и за всички, които считат, че връзките са безусловно всичко.
2. Даниел Ортега
Преди да стане президент на Никарагуа, Ортега може да се похвали като един от рисковите хора на улиците на родината си. Това надали може да се счита за необикновен плюс, само че дано го приемем по този начин. Той идва на власт благодарение на революцията. Най-вероятно използването на оръжие е помогнала за политическата му кариера. Washington Post показва, че Ортега взе участие в серия въоръжени грабежи, в това число на Американската банка в страната.

Там е арестуван, откакто влиза с лека картечница. Ортега прекарва към 20 години в пандиза, където търпи най-различни мъчения. Въпреки фантазиите си за свободна и щастлива Никарагуа, Ортега слага собствен личен връх за 40 години тирания в страната.
3. Адама Бъроу
Гамбийският президент Адама Бъроу печели изборите през 2017 година и се акцентира постоянно като човек, който дава отговор за разнообразни парцели в Лондон. Преди да успее да направи кариера с недвижими парцели, Бъроу може да се похвали с забавен стаж – 3 години е бил защита в британска верига магазини.

За френския вестник Le Monde споделя, че животът му е бил изключително премеждие. И всичко се преобърнало с политическата акция от 2016 година Опитът в Англия се счита за основен, а е оценил времето си, когато е почнал да работи по 15 часа дневно. Адама се връща в Гамбия през 2006 година и стартира да се занимава с недвижими парцели, а през 2016 година печели изборите. Печели ги още веднъж през 2021 година
4. Николас Мадуро
Венецуелският президент е прочут със своите неуместни политически решения, в това число и свръхинфлацията в страната си. Преди да поеме най-важният пост в страната, Мадуро е бил адвокат от символичния работен профсъюз, а в някакъв миг е бил даже и чиновник във вестник.

Опитът го води до по-близкия кръг на президента Уго Чавес. След това съумява да доближи и поста на външен министър, а по-късно и на вицепрезидент. Освен всички други забавни специалности, актуалният президент е бил и водач на рейс. Макар и да не съумява да приключи гимназия, Мадуро се бетонира в политиката. Какво е посланието? Уважавайте водачите на градския превоз, в никакъв случай не знаете до каква степен ще стигнат!
5. Башар ал-Асад
Президентът, който може да се похвали с един от най-бруталните режими в историята на Сирия е Башар ал-Асад. Според разнообразни източници, броят на жертвите е близо 300 хиляди души. Това би предиздвикало мнозина да се замислят и от кое място идва ал-Асад? Истината е, че това е човек, който в миналото е бил сферата на медицината. Башар се дипломира като офталмолог в университета в Дамаск през 1988 година Продължава своята научна степен в Лондон.

Мнозина го дефинират като затворен и любознателен човек, който се вълнува повече от технологията и медицината, в сравнение с от политиката. Хирургът, обучавал в миналото Башар, споделя пред MailOnline, че младежът е бил извънредно внимателен, изключително общителен и прецизен. Мнозина признават, че ал-Асад е бил по-добър доктор, в сравнение с политик, а в случай че слушаме мнението на опозицията, това не е доста надалеч от истината.
6. Джордж Уеа
Либерийският президент несъмнено е извършил фантазията на милиони деца, само че не приказваме за президентството. Уеа е бил футболист, играл е в някои от най-големите клубове на света. След това влиза в политиката и става президент. Джордж израства в Монровия и стартира да играе футбол на 15-годишна възраст, а по-късно изкарва тима си до националния шампионат. През 1998 година е видян от Арсен Венгер и по-късно стартира своя поход през някои от най-големите футболни клубове.

Играе в ПСЖ, Милан, Челси и други. Името му в Либерия е като че ли с възвишен статут, само че мнозина просто се любуват на невероятната игра. У дома го наричали крал Джордж и се радвали на всеки триумф. През 2005 година Джордж се завръща в Либерия и декларира, че ще се кандидатира за президент. Печели изборите чак през 2017 година
7. Али Бонго Ондимба
Габонският президент има сериозен стаж в политиката на страната си. Преди да стигне до най-важния стол, Али Бонго може да се похвали с издаването на музикалния му албум. По негови лични думи, Бонго съумява да се срещне с някогашния продуцент на Джеймс Браун – Чарлз Бобит. Музикалната просвета идва от майката на Бобит – тогавашна първа дама.

Джозефин Бобит е желала да развие своята кариера, само че след това се събира с Омар Бонго и останалото е история. Ондимба работи в разнообразни министерства, получавайки постовете си с връзки, въпреки всичко Омар е прочут със своите 40 години корупция. През 2009 година Бобит пропуща тези обстоятелства и споделя, че е бил музикант, а не политик. Ондимба се представял за президента на младите и даже е рапирал на своите манифестации за поддръжка.
8. Володимир Зеленски
Едва ли има потребност от показване, само че преди да се впуснем в крайности, подсещаме, че приказваме за предходни специалности, а не за сегашни. Володимир Зеленски стартира своята кариера като комедиант на 17-годишна възраст. Със съучениците си основават компанията „ Квартал 95 “. Звездата му изгрява със сериала „ Слуга на народа “. Зеленски признава, че е желал да осмее всички политици в този сериал и значително съумява.

По думите на „ Украинска истина “, „ Квартал 95 “ записва партия, с цел да спре останалите претенденти да вземат участие в изборите през 2019 година Оказва се обаче, че огромен % от гласоподавателите са на негова страна и през 2019 година Зеленски печели изборите. Историята продължава да се написа и до през днешния ден.
9. Наташа Пирц Мусар
Наташа Пирц Мусар е президент на Словения, само че е почнала като юрист на Мелания Тръмп.

Тя е работила като юрист, публицист и президент на Червения кръст в Словения. Мусар даже пази Мелания, когато Daily Mail разгласява материал и твърди, че стилната организация на госпожа Тръмп е работила като организация за компаньонки. През 2021 година Наташа печели премията за най-влиятелна персона в родината си, а по-късно съумява да стане и първата жена-президент в Словения.
БОНУС: Папа Франциск
Ако президентите не ви стигат и смятате, че това е просто късмет, дано обърнем внимание на папа Франциск. Това е индивидът, приет от 1.2 милиарда католици за татко и ментор на Католическата черква. През 50-те години на предишния век, папата (тогава Хорхе Марио Берголио) е работил като защита в бар. Освен тази специалност, папата признава, че е работил и на други места. Бил е пазач и чистач, работил е като механик и още доста други забавни длъжности.

Източник: dir.bg
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР