Снимка БулфотоВ региона на Велико Търново няма фирма, която да

...
Снимка БулфотоВ региона на Велико Търново няма фирма, която да
Коментари Харесай

Голям дефицит във Велико Търново: Стартова заплата 1500 лева, а желаещи няма

Снимка Булфото

В района на Велико Търново няма компания, която да не изпитва потребност от личен състав, оповестява " Борба ", като се базира на информация от Дирекция " Бюро по труда ". Проверка на изданието сподели, че стотици работни места стоят незаети без значение от обстоятелството, че възнагражденията са много солидни, написа Блиц.

 

В момента на пазара на труда в района най-конвертируеми са готвачите и водачите, като за тях свободните позиции в бюрата по труда по места са над 200.
1500 лева е стартовата заплата на готвач сега, демонстрира информация на „ Борба “ в районната конструкция на Агенцията по заетостта.

Множество са оповестените свободни позиции на територията на Велико Търново, Горна Оряховица и Свищов. Кандидатите са толкоз малко, че към този момент работодателите са склонни да наемат и без опит.

1200 лева е стартовата заплата за вътрешни водачи, както и за водачи на тежка техника. Ако сте гражданин на някое обитаемо място отвън В. Търново, работодателят заплаща и пътните разходи, единствено и единствено да си обезпечи фрагменти за работа. Стругари, заварчици, фрезисти са другите изключително ценени и високоплатени специалности в болярския град, както и в останалите обитаеми места от Триградието, сочи настоящата информация.

В СЪСЕДНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА МАСОВО съдебна експертиза ТЪРСЯТ УЧИТЕЛИ. СТАРТОВИТЕ заплати в сектора стартират от 760 лева за педагозите начална подготовка. Тук също се надпреварват да наемат водачи и механици. „ Има доста висшисти, качеството на образованието е положително, само че образователните заведения не отговорят на действителните потребности на бизнеса.

В региона да вземем за пример няма учебно заведение, което да приготвя елементарни стругари или елтехници, само че различен е въпросът, че дори и да имаше, малко на брой биха се навили да работят това ”, разяснява Обрешко Нечев – началник на Бюрото по труда във Велико Търново. Заради ниското възнаграждение, неприятните условия на труд и тежката активност в множеството локални фабрики стругари, фрезисти, заварчици и така нататък са на възраст над 40 – 45 години. Младите хора или бягат в чужбина, или избират да карат на обществени помощи и да допълват приходи в сивия бранш или с по-престижна работа.

ЕДНИ ОТ НАЙ-ТЪРСЕНИТЕ И ДОБРЕ ПЛАТЕНИ ПОЗИЦИИ СА ТЕЗИ НА КОМПЮТЪРНИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ. Няколко западни компании си търсят експерти за ръководство на софтуерни конфигурации, които могат да работят дори от вкъщи и да получават положителни пари. Служители по поддръжка на програмен продукт и програмисти, в това число и студенти, примамват сдружения от Велико Търново с непознато присъединяване. Даже и за позиция, за която се търсят среднисти обаче, езиковите знания и компютърната просветеност – MS Office, Internet, визията и общата просвета са решаващи.

Същото се отнася и за добре платените позиции за търговски представители на водещи български и непознати компании, които също набират личен състав за Велико Търново. До 2 хиляди лева месечно предлага един от евентуалните работодатели, специализирал се в областта на видеонаблюдението. Счетоводители със стартова заплата от 1500 лв., брокери, застрахователни сътрудници и рекламни представители, готвачи и музиканти са другите настоящи позиции, които предлага трудовата дирекция.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР