снимка БулфотоВ Пловдив ситуацията с COVID-19 е изключително добре контролирана,

...
снимка БулфотоВ Пловдив ситуацията с COVID-19 е изключително добре контролирана,
Коментари Харесай

Здравният министър: Пловдив контролира ситуацията с COVID-19

снимка Булфото

В Пловдив обстановката с COVID-19 е извънредно добре следена, заетостта на леглата за консервативно и интензивно лекуване е по-ниска от междинната за страната. Това съобщи министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов на конференция в града след съвещание на Областния спешен щаб, съобщи.

" Към вчерашна дата са приети в болница 99 пациенти с COVID-19, от които 6 в интензивни структури. Двама от тях, за жалост, са умряли късно нощес “, сподели още министърът, представен от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Професор Ангелов заяви, че от общия брой болни медицински експерти за страната през вчерашния ден, 4-ма са от област Пловдив. От началото на епидемията до момента позитивните за коронавирусна зараза медицински чиновници в Пловдив са 126. Към момента 52 са дейните, от които приети в болница са 6 – 2 лекари, 2 сестри, 1 санитар и 1 различен медицински личен състав. 46 са на домашно лекуване.

Лечебните заведения, които одобряват пациенти с коронавирусна зараза, са 10, като 8 от тях се намират в  Пловдив. В региона все още има 110 свободни кревати за пациенти с COVID-19.

Това, че България е положително място в класацията по заболеваемост в Европейски Съюз и на 7 място по смъртност ни дава съображение да не вкарваме допълнтелни ограничения, сподели още министър Ангелов.

Областният шеф Дани Каназирева заяви, че през днешния ден има регистрирани с позитивен тест за ковид три нови медицински лица, които са отвън Пловдив. Тя добави, че в учебното заведение в село Скутаре има регистрирани още четирима учители с зараза и болните преподаватели стават 13 от общо 15. Статистиката сочи, че от началото на образователната година, на територията на Пловдив и региона, с позитивни проби са 28 учители от учебни заведения и детски градини, 7 деца, 13 класа са сложени под карантина в региона и три групи от детски градини.

По отношение на инсталацията за произвеждане на електрическа енергия от биологични боклуци в с. Труд министърът уточни, че е изискал от Министерство на околната среда и водите да направи оценка на въздействието върху околната среда.

  " Всички български жители, където и да живеят на територията на Република България, би трябвало да се усещат удобно, би трябвало да могат да си отварят прозорците и да дишат чист въздух и управляващите би трябвало да подсигуряват това тяхно право “, съобщи проф. Ангелов.

" Разбирам, че има извънредно огромни проблеми, свързани с неналичието на механически уреди, които са нужни, с цел да подсигуряват неналичието на миризми, неналичието на условия, които са по други закони, написани като нормативни условия. Именно по тази причина ще упорствам предприятието краткотрайно да бъде спряно, до момента в който бъдат отстранени всички несъответствия “, беше безапелационен здравният министър.

В отговор на журналистически въпрос по отношение на публиката по време на мачовете на националния тим на стадион " Васил Левски “ министърът уточни, че УЕФА е разрешила те да се организират при претовареност на местата до 30%. След среща с министъра на младежта и спорта Красен Кралев и с управлението на БФС е взето решение на стадиона да се допусне аудитория до 20% претовареност на местата, при настаняване на феновете минимум през две седалки, наложително сложена защитна маска или друго средство, покриващо носа и устата, и при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР