Снимка БулфотоВ момента организацията по регистрирането за европейските избори тече

...
Снимка БулфотоВ момента организацията по регистрирането за европейските избори тече
Коментари Харесай

ЦИК разреши името Коалиция за България въпреки протестите на БСП

Снимка Булфото

В момента организацията по регистрирането за европейските избори тече обикновено, съблюдават се всички периоди. Дори новите сътрудници в състава на комисията към този момент пълноценно вземат участие в работата и дават своя принос в процеса. Това показа в утринния блок на Българска национална телевизия представителят на ЦИК Александър Андреев, представен от Пик.

Той добави, че измененията в Изборния кодекс по никакъв метод не се отразяват върху процеса на работа на ЦИК.

,,В момента, в който публичната поръчка за закупуване на машини за гласоподаване бъде оповестена на страницата на ЦИК, ще стартира и подаването на предложения, като крайният период за това ще бъде 16-ти април``, съобщи Андреев във връзка с машинното гласоподаване и добави, че осъществяването на късите периоди ще зависи от възможния реализатор на поръчката.

,,До момента документи за регистрация са подали 9 партии, от които три са регистрирани, и 8 обединения, от които са регистрирани четири. Финансирането на партиите има предел до 2 милиона лв., а за инициативните комитети сумата е сведена до 100 000 лева``, разясни той.

,,Относно " Коалиция за България ", във вчерашния ден ЦИК взе своето решение и то е да записва " Коалиция за България " по този начин, както са подадени документите. В рамките на този спор мнението на ЦИК е, че самото владеене на марката е въпрос, който не се отнася до изборния развой. Това е въпрос за други способени органи, не за нас``, изясни представителят на ЦИК.

Накрая Андреев съобщи, че всеки български жител, който е подсилен от предприемчив комитет и не изтърпява наказване " отнемане от независимост " и не е подложен под забраняване, би могъл да се кандидатира за евродепутат.

,,Евгения Банева към този миг би могла да се кандидатира за евродепутат, защото не изтърпява наказване " отнемане от свобода``, добави още представителят на ЦИК.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР