ГЕРБ скъси дистанцията с ПП в най-големия избирателен район в

...
ГЕРБ скъси дистанцията с ПП в най-големия избирателен район в
Коментари Харесай

Георги Георгиев с 3800 гласа бие по преференции Лена Бориславова, която едва събра 2600

ГЕРБ съкрати дистанцията с Политическа партия в най-големия изборен регион в страната - 23 МИР в София

Юристът на ГЕРБ Георги  Георгиев бие по преференции Лена Бориславова, която също е софийски претендент и събира едвам 2600 гласа в 24 МИР против близо 3800 за Георгиев.

Решението на ГЕРБ да смени лидера на листата си в най-силния за Политическа партия 23-и многомандатен изборен регион в София е било вярно, демонстрира сравнението на данните на ЦИК с вота през 2023 година

 

Дистанцията сред Политическа партия и ГЕРБ е понижена с 50% в действително получени гласове като през м.г. тя е била 45 862 гласа, а в този момент е 21 069 гласа.


Въпреки по-ниската изборна интензивност в неделя, новото лице в столицата – досегашният ръководител на Столичния общински съвет Георги Георгиев, събира повече преференции от предходния лидер – водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов. За Георгиев на 9 юни с преференция са дали своят вот 11% от гласувалите за ГЕРБ-СДС. А на изборите на 2 април 2023 година Христов е събрал 7,5% от вота за обединението в региона.

Листата на ГЕРБ-СДС в 23-и МИР в София в неделя е получила 34 365 гласа или 20,40% от вота в региона като спадът спрямо предходната година е едвам 2%.

 

Много по-тежък е резултатът на ПП-ДБ, чиято листа обичайно се води от съпредседателя им Кирил Петков. При тях спадът е съвсем двоен. През предходната година в региона обединението ПП-ДБ е събрала 91 982 гласа, а в този момент са подкрепени от 55 434 души

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР