снимка БулфотоВ 45-ия ден на антиправителствените протести демонстранти отново се

...
снимка БулфотоВ 45-ия ден на антиправителствените протести демонстранти отново се
Коментари Харесай

Протестът в 45-ия ден: Искаме оставка, не промени в Конституцията

снимка Булфото

В 45-ия ден на антиправителствените митинги стачкуващи още веднъж се събраха към фонтана пред постройката на Президентството, с цел да изискат оставките на държавното управление и на основния прокурор.

" Не сме желали свикването на Велико национално заседание, нито пък промени в Конституцията, желаеме оставка и предварителни избори ", сподели пред БГНЕС жена, която за 45 ден идва да изиска двете оставки.

Малко преди началния час на акцията на неодобрение на стара жена ѝ прилоша и се наложи на мястото да дойде екип на Спешна помощ. Оказана ѝ е здравна помощ.

За 45-ти ден ще се състои и обичайното шествие на протестиращите от Министерския съвет до Орлов мост. Блокирани остават три основни кръстовища в столицата - при Ректората, на бул. " Независимост " и на Орлов мост.

В Деня на 143-та годишнина от Шипченската епопея жители показаха недоволството си по ексцентричен метод, барикадирайки се на Паметника на свободата на именития връх. Четиримата мъже и една жена спуснаха знаме с надпис " Оставка ", до момента в който президентът Румен Радев бе на посещаване там.

Наложи се те да бъдат изведени наложително благодарение на полицията. Това стана пред очите на десетки българи, които чакаха да се възползват от безплатния вход на паметника. На излизане от монумента арестуваните не се отбелязаха като последователи на нито една политическа мощ или придвижване.

Директорът на музея - Чавдар Ангелов, дефинира дейностите на задържаните като светотатство и поругаване.

За следващ ден на кръстовището на бул. " Ситняково " пред Румънското посолство софиянци се събират на контрапротест против антиправителствените демонстрации. Недоволството им е публично декларирано в общината, а контрапротестът им е легален. Основният им претекст да са на кръстовището е, че " не може да се бият майки с деца и да се блокира придвижването на мирните жители, които нямат нищо общо с митингите против държавното управление ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР