Снимка БулфотоУчени от университета Джордж Вашингтон са установили, че руски

...
Снимка БулфотоУчени от университета Джордж Вашингтон са установили, че руски
Коментари Харесай

Американско изследване: Руски тролове убеждават колко вредни са ваксините

Снимка Булфото

Учени от университета Джордж Вашингтон са открили, че " съветски тролове " са повода за разгорещените разногласия в интернет пространството за вредите и изгодите от имунизациите за разнообразни болести. Изводите от проучването са оповестени в академичното списание American Journal of Public Health, оповестява БГНЕС.

Целта на изследването е било да се откри по какъв метод интернет ботове и " тролове " популяризират в Twitter здравна информация.

" Руските тролове и профилирани ботове разгласяват туитове със здравна информация доста по-често от елементарните потребители… Руските тролове са хиперболизирали мненията на двете страни в разногласието за имунизациите “, написа в обявата.

Според откривателите " хаштаговете, които съветските тролове употребяват, показват обстоятелството, че техните известия са по-политизирани и разпалват идейните различия. Маскирани като елементарни консуматори, те образуват лъжлива равнопоставеност на мненията " за " и " срещу " имунизациите и по този метод подкопават публичния консенсус по отношение на имунизациите ", е заключението на изследването.

Припомняме, че през тази седмица СЗО излезе с данни, че заболелите от морбили в Европа са достигнали рекордно равнище. Само в Сърбия към този момент има 15 смъртни случая - поради неналичието на имунизация.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР