Снимка: БулфотоЦветан Цветанов засипа с критики правителството. Той смята, че

...
Снимка: БулфотоЦветан Цветанов засипа с критики правителството. Той смята, че
Коментари Харесай

Цветанов: За тези 7-8 месеца след първата вълна правителството не се справя с коронавируса

Снимка: Булфото

Цветан Цветанов засипа с рецензии държавното управление. Той счита, че ръководещите не са подхванали нужните ограничения за борба с ковид.

Работните визити, които вършим със зам.-председателя Павел Вълнев са, с цел да посетим всички регионални центрове и колкото може повече общини. Обявяваме представителите на структурите на Републиканци за България. Говорим за настоящите тематики, които вълнуват българските жители. Най-важната тематика е пандемията и ограниченията, които подхваща българското държавно управление. За жал се реализира безпорядък и България е в статистиката с най-критична обстановка и сме в листата като 3 страна по жертви от COVID-19. Това разяснява водачът на " Републиканци за България " Цветан Цветанов за Хасковската телевизия ETV.BG.

Виждаме, че тези 7-8 месеца след първата вълна Българското държавно управление просто не е направило безусловно нищо, с цел да има явен проект за деяние както се направи в доста от европейските страни и смъртността не е толкоз огромна, написа обстоятелства.бг.

Най-големият проблем е хаосът и оправянето на всеки независимо. Това значи, че имаме голям недостиг на доверие както към институциите и некадърност да се оправят със обстановката.

Предложението, което направихме от Републиканци за България с лекарския експертен съвет – те дадоха доста ясни решения. За огромно страдание те са доста закъснели, само че най-важното беше неналичието на ясно идентифициране на лечебните заведения, които да бъдат обособени като Коронавирус лечебни заведения. Това сътвори безпорядък и неспособност даже плановите интервенции да могат да бъдат правени в профилираните лечебни заведения.

Решението беше едно според член 5 от ЗЛЗ ведомствените лечебни заведения – Транспортна, Министерство на вътрешните работи болница, ВМА и останалите по страната можеха да задоволят над 2/3 от легловата база, която беше нужна с специалисти, лекари, съоръжение на съответната техника и обезопасяването на живота и здравето на всички екипи, които работят. По този метод щеше да има и елементарно финансиране, тъй като бюджетните лечебни заведения не са търговски сдружения и въпросът можеше да бъде решен доста бързо с решение и разпореждане на Министерски съвет.

Така НЗОК щеше да си свърши работа с Търговските лечебни заведения и всички тези планови интервенции, които трябваше да бъдат направени.

Последиците ще бъдат пагубни за страната ни и съм уверен, че хората осъзнават този безпорядък и за огромно страдание всеки е обезпокоен за живота и здравето на околните и на себе си.

Също по този начин следва една доста тежка бъдеща седмица в Народното събрание, където ще се гласоподава по всяка възможност и Бюджетът за 2021 година Там също се вършат ходове, които дават опция да се купят бъдещи избори, само че не и да се подготвим за тежките условия и провокации, които ще имаме като последици от Коронавирус рецесията, която я има в целия свят и в Европа респективно.

Изключително значимо е да се знае, че в Бюджет 2021г. не е очакван безусловно никакъв буфер, което значи, че се залага доста висока приходна част и в същото време се прави една доста висока разходна част. Това значи, че стопанската система и всичко работи по метода, по който е функционирал преди една година. Ситуацията е сходна, даже по тежка от 2008 година, когато беше тежката финансова икономическа рецесия.

В бюджета, който беше изработен от тогавашните ръководещи беше планувано тъкмо да има съществени доходи, да не се регистрират следствията от тежката финансово-икономическа рецесия и се бяха възнамерявали доста съществени разноски. И когато 2009 година завършиха парламентарните избори и имаше първи управнически мандат „ Борисов “, където и аз участвах като вицепремиер и министър на вътрешните работи, ние видяхме, че разходната част е изпълнена – изпълнени са едни контракти, само че те финансово не са обезпечени.

Сега ни следва да преживеем същото 2021 година поради недалновидната политика на неналичието на буфер в бюджета. Залагат се разноски, които са напълно повече популистки в сравнение с да са дълготрайни и устойчиви, тъй като да заявиш пред българските пенсионери, че по бюджет се планува да има по 50 лева до март месец е такова нещо и в случай че една политическа партия завоюва ще продължи да ги дава.

Противопоставянето, което се направи с парите за детските надбавки – планувани са като разход 300 млн. лева, с цел да има добавки за всички деца в България – това е заслужено, само че не и да го противопоставиш след една седмица на медицинските служащи и чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Това е делене на обществото в тази тежка обстановка.

Оценката за настоящето ръководство

Последните няколко месеца напълно безредна и популистка. Държавата респективно се ръководи от джипка, а когато това се случва от министър-председателя по този метод това значи, че ние сме надалеч от институциите – от знаците на държавността. Има един или двама спътника до него и се слушат някакви самовлюбени изявления за триумфите и просперитетите, а никой не вижда, че сега в селата хората изнемогват, никой не пази българските производители. Това са политики, които трябваше да се създадат тъкмо от държавното управление, с цел да могат в изискванията на тежка рецесия като пандемията, която ще е с доста тежки последствия за стопанската система да съхраним всяко едно работно място.

Да може да подпомогнем бизнеса и да подсигуряваме, че дребният и междинният бизнес ще бъде съхранен.

В момента държавното управление си купува гласове като декларира, че ще усили заплатите в бюджетната сфера, само че най-важно е какво правиш за бизнеса, тъй като той дружно с стопанската система са тези, които обезпечават приходната част на бюджета. Разходната е най-лесно да я направиш, само че в случай че нямаш доход не може да се реализира.

Не се слушам с премиера Борисов откогато имаме диаметрални разлики по евротлантическата ориентировка на страната и държанието, което се показва сега. Не виждам смисъл да се водят каквито и да е било диалози.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР