Снимка БулфотоТри компании са подали оферти за обществената поръчка на

...
Снимка БулфотоТри компании са подали оферти за обществената поръчка на
Коментари Харесай

Три компании с оферти за строителството на Турски поток в България

Снимка Булфото

Три компании са подали предложения за публичната поръчка на " Булгартрансгаз " за новата газова права от турската граница до сръбския град Зайчар. Това стана ясно по време на обществено отваряне на документите, съобщи БГНЕС. Пълните имена на претендентите ще бъдат публикувани със известие на държавния газопресносен оператор.

Сред подалите предложения са консорциум от Саудитска Арабия и Италия, съобщи изпълнителният шеф на „ Булгартрансгаз “ Владимир Малинов. 

На този стадий не излиза наяве дали има българска или съветска компания, която да взе участие.

Трите компании, които са резервирали потенциала, нямат право да се отхвърлят за новата тръба.

На въпрос дали тръбата може да се преглежда като български сектор от газопровода „ Турски поток “, Малинов посочи, че става дума за разширение на националната мрежа и тя до момента не се е разглеждала като част или втора тръба на „ Турски поток “.

До средата на годината би трябвало да бъде пусната процедура за финансираща институция. Най-късно до края месеца или началото на другия ще стане явен спечелилият.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР