Снимка: БулфотоТаксиметровите шофьори са изправени на нокти, тъй като предстои

...
Снимка: БулфотоТаксиметровите шофьори са изправени на нокти, тъй като предстои
Коментари Харесай

Задава се скок в цените на таксиметровите услуги в страната

Снимка: Булфото

Таксиметровите водачи са изправени на нокти, защото следва фрапантно повишение на цените.

 Промяна в разпоредба на транспортното министерство планува първичната такса за всеки курс да се увеличи до три пъти.

Близо 80% - с толкоз са паднали оборотите по време на карантината у нас. Въпреки че постепенно се възвръщат, компаниите към този момент са обезкървени, безапелационни са сектора. Засега цените на минималните цени в София се резервират - дневна 77 стотинки и нощна 88, оповестява БТВ.

Според обсъжданата разпоредба, обаче първичната такса за транспорт ще скочи сред 2 и 3 пъти. Целта - възстановяване на услугата.

„ За да може да няма отвод на късите курсове. Те и в този момент клиентите сами оферират по-висока цена, с цел да могат да бъдат превозени на късо разстояние, тъй като себестойността на услугата не дава опция “, изясни Кирил Ризов, ръководител на „ Съюз Такси “, написа Novini.bg.

Според заложеното в наредбата всяка компания сама може да реши нарастването. Ако се възползва от най-голямата опция - три пъти по-скъпа първична такса, да вземем за пример, цената на късите курсове в София ще скочи с към 2 лв..

„ Предполагам, че множеството ще усилят на минималното, защото няма да са конкурентни, по отношение на другите си сътрудници. Увеличението действително ще бъде с 84 стотинки “, съобщи Бойко Рановски, шеф на ИА „ Автомобилна администрация “.



Ако бъдат признати, измененията ще влязат в действие от началото на идната година.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР