Снимка БулфотоСтана ясно в колко държави и избирателни секции ще

...
Снимка БулфотоСтана ясно в колко държави и избирателни секции ще
Коментари Харесай

В 69 държави в 465 избирателни секции гласуват българите в чужбина

Снимка Булфото

Стана ясно в какъв брой страни и изборни секции ще упражнят вотът си българите зад граница. На 4 април 2021 година българите в чужбина могат да гласоподават в 69 страни в 465 изборни секции. Информацията към този момент е налична на уеб страницата на Външно министерство в рубриката " Избори ". Там с изключение на адресите на изборните секции има и описите на жителите, декларирали предпочитание да гласоподават зад граница.

На уеб страницата на всяко дипломатическо посланичество, в секция " Избори за Народно събрание 2021 " могат да се открият детайлности.

Най-много изборни секции ще бъдат разкрити  в Германия - 69 Към момента 7 от тях са под изискване, като се чака позволение от локалните управляващи . Заради практиката на немските управляващи, които единствено по изключение позволяват секции отвън дипломатически и консулски представителства, даването на единодушие за подобен огромен брой секции е невиждано.

В Испания ще бъдат разкрити 53 секции, в Италия - 25, в Гърция - 20, във Франция - 18, в Австрия - 17, в Канада - 13, в Белгия - 11. Във Англия, Съединени американски щати и Турция изборните секции ще бъдат по 35, какъвто е оптималният брой, позволен от Избирателния кодекс за откриване на секции отвън държавите-членки на Европейския съюз, написа

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР