Снимка БулфотоСпоред регионалния министър Петя Аврамова стачката на автобусните превозвачи

...
Снимка БулфотоСпоред регионалния министър Петя Аврамова стачката на автобусните превозвачи
Коментари Харесай

Министър Аврамова: Автобусните превозвачи стачкуват заради проблеми в сектора

Снимка Булфото

Според районния министър Петя Аврамова стачката на автобусните превозвачи цели да покаже проблемите в бранша. По думите й обаче това не е въвеждането на ТОЛ системата, защото цените са били понижени, както и пътищата, които обгръща новото таксуване.По-рано стана ясно, че превозвачите от през днешния ден излизат на митинг поради въвеждането на ТОЛ системата, написа Пик.

От години автобусните превозвачи упорстват и нерегламентираните транспорти да бъдат оповестени за закононарушение посредством смяна в Закона за автомобилните транспорти. " Аз одобрявам тази стачка на автобусните превозвачи като опит за проявление на проблемите, които би трябвало да бъдат решени. Категорично считам, че тол таксата не е проблем както за автобусните превозвачи, по този начин и за всички тежкотоварни транспорти, които би трябвало да заплащат на база изминато разстояние. Обществото също удостовери с направеното от нас изследване, че поддържа тази промяна и този модел на таксуване ", сподели министър Аврамова.По думите й проблемите на превозвачите са други. " Първо - нерегламентираните транспорти. Това е тематика, по която би трябвало да се работи.

Второто, което тормози превозвачите, са дълготрайните контракти, които имат с общините. Там мое персонално мнение е, че може да се намерения за смяна в Закона за публичните поръчки и опция при такова форсмажорно събитие, каквото е въвеждане на наложителна тол такса за автобусните транспорти, те да имат опция за актуализация на тези дълготрайни контракти ", уточни Аврамова.Тя удостовери, че от 1 март ТОЛ системата потегля и не се плануват нови отлагания на въвеждането й.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР