Снимка: БулфотоСпоред бившия социален министър Емилия Масларова, даването на 50

...
Снимка: БулфотоСпоред бившия социален министър Емилия Масларова, даването на 50
Коментари Харесай

Масларова: Даването на 50 лева на всички пенсионери не е справедливо

Снимка: Булфото

Според някогашния обществен министър Емилия Масларова, даването на 50 лв. на всички пенсионери не е заслужено. Според нея, в пенсионната политика нещата не би трябвало да се вземат решение политически.

" Във всяка една пенсионна система би трябвало да има резистентност, адекватност и сигурност. Разбира се, че няма нищо неприятно в това пенсията да стане 500 или 1000 лв., само че когато и другите пенсии се придвижват нагоре ", сподели тя в утринния блок на bTV, написа Novini.bg.

" Най-справедливо е това, което направихме през 2008 година с преизчисляване на всички пенсии, тъй като тогава постъпваш правилно. За мен увеличението на минималната пенсия понижава диференциацията и наскърбява хората, които са работили толкоз доста години``, добави Масларова.

Относно месечната добавка от 50 лв. към всички типове пенсии, някогашният обществен министър уточни, че това е тип обществено заплащане, помощ и няма нищо общо с пенсионната система всъщност.

" Това е политическо решение. Даването на 50 лв. на всички пенсионери не е заслужено, тъй като това са над един милиард лв. и по този метод демотивираме младежите ", счита тя.

Емилия Масларова означи още, че решението да не се покачва оптималният застрахователен предел също е незаслужено.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР