Снимка БулфотоСпециализираният наказателен съд прекрати съдебното производство и върна делото

...
Снимка БулфотоСпециализираният наказателен съд прекрати съдебното производство и върна делото
Коментари Харесай

Спецсъдът върна делото срещу Митьо Очите на Специализираната прокуратура

Снимка Булфото

Специализираният углавен съд приключи правосъдното произвеждане и върна делото против Димитър Желязков - Митьо Очите на Специализираната прокуратура, която би трябвало да в профил позволените многочислени процесуални пропуски и несъответствия. Това разгласи ръководителят на правосъдния състав в края на траялото повече от 9 часа разпоредително съвещание, оповестява БГНЕС. Според съдията те могат да бъдат отстранени, само че единствено в досъдебната фаза.

По думите на магистратите значително нарушаване е позволено по отношение на Димитър Желязков – Очите във връзка с повдигнатите му обвинявания.

„ Той е екстрадиран у нас от Турция с Европейска заповед за арест, в която попадат избрани закононарушения, за които той може да бъде съден, а точно управление на проведена незаконна група и 3 палежа. В обвинителния акт обаче попадат обвинявания за разпространяване на опиати и изнудване посредством закани, за които той не може да бъде съден все още. Затова профилираната прокуратура би трябвало да изиска позволение от съседката ни “, съобщи ръководителят на правосъдния състав.

Нарушения и пропуски има и във връзка с останалите 12 души, които са привлечени към наказателна отговорност.

Според съдията липсва изложение на функционалностите им в проведената незаконна група, както и изложение на това, в какво се показва тяхното присъединяване. Също по този начин не е ясно по какъв начин е избран размерът на имуществените вреди и какви тъкмо са те.

„ Съдът беше безусловно прав. Той повтори доводите, които изложихме по време на съвещанието. Обвинителният акт ще дефинира рамките, по които ще се пазиме и той би трябвало да е явен. Съжалявам, само че е хубаво прокурорите да четат. Все отново видяхте четирима прокурора. Би трябвало потенциалът им да е задоволителен “, разяснява пред организацията ни адв. Иво Найденов.

Според него в този момент държавното обвиняване ще стачкува решението на спецсъда.

Мерките на арестуваните останаха без смяна, защото съгласно съдията към този миг няма учредения те да бъдат променени.

Димитър Желязков е упрекнат за това, че е управлявал проведена незаконна група за изнудване, насила, закани, палежи и разпространяване на опиати. В нея са взели участие още 12 души, в това число и дъщерята на Желязков – Станислава. Тя е с обвиняване за събиране на такса „ Спокойствие " от таксиметрови компании и притежатели на търговски обекти в „ Слънчев бряг ”. В момента тя е пусната под гаранция.

Освен като началник на проведена незаконна група, Очите ще дава отговор за 9 действия, осъществени от него и от останалите обвинени по негово персонално предписание.

В част от случаите Желязков персонално взел участие в рекетирането на набелязаните от него жертви. За осъществените от него закононарушения законът планува до 15 година затвор, санкция от 5 до 10 хиляди лв. и конфискация на една втора от имуществото му. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР