Снимка: БулфотоСолени глоби ще има за поставяне на каравани, палатки

...
Снимка: БулфотоСолени глоби ще има за поставяне на каравани, палатки
Коментари Харесай

Солени глоби за каравана или палатка край плажа

Снимка: Булфото

Солени санкции ще има за слагане на каравани, палатки и шатри освен върху пясъка, само че и на всички места, където не е контролиран къмпинга, в случай че предлаганите промени бъдат признати.

В същото време се позволява свободния достъп освен пеш, само че и с автомобил, сподели водещият на „ Тази заран “ по бТВ Антон Хекимян.

Природозащитници към този момент дефинираха предложенията като неуместни и лобистки.
„ Всяка година подвигат наемите за каравани. Условията обаче не се усъвършенстват “, разяснява Борислав Шишков. Той към този момент 20 години мести караваната си от къмпинг на къмпинг в търсене на по-спокойно място.

Според него, преди да се постановат забрани, би трябвало да се основат условия за развиването на този тип туризъм.
„ По-добре нищо да не вършат! Ако спрат да пишат законите, ще е хубаво “, прибавя Шишков.
Според деятели от Сдружение „ Да запазим Корал “ предлагането да се глобява с до 1000 лв. всеки, който сложи палатка, или паркира караваната отвън откритите къмпинги, е в нарушаване на Конституцията.

„ Абсурдно е, че можеш да си караш джипа на пясъка, а не може да разпънеш палатка. Нищо не се споделя в закона. Всеки може да го пояснява, както желае “, съобщи Асен Димитров от Сдружение „ Да запазим Корал “.

„ Ще се подсигуряват всички нужни условия за запазване на околната среда. Ще има виновни лица. Ние не можем да отстъпим от това да има наказания, тъй като по Черноморието ще е батак “, сподели пък ръководител на Комисията по районна политика в Народното събрание Искрен Веселинов.

Миналото лято в Шабла са издадени 70 акта за каравани върху дюни, само че няма нито един санкциониран.
„ През седмицата следва ново съвещание на районната комисия. След това измененията ще се гласоподават от Народното събрание. Ако те бъдат признати, феновете на свободното къмпингуване се заканват, че ще сезират Конституционния съд и ще излязат на митинг “, сподели Антон Хекимян.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР