Снимка БулфотоСлужебен министър взе отношение по наболял проблем, който доведе

...
Снимка БулфотоСлужебен министър взе отношение по наболял проблем, който доведе
Коментари Харесай

Комитова: Имахме ли финансов ресурс, решавахме веднага проблема с Автомагистрали - Черно море

Снимка Булфото

Служебен министър взе отношение по наболял проблем, който докара до митинги в България.

Ако имахме финансов запас, щяхме да решим незабавно казуса с " Автомагистрали - Черно море ". Срещала съм се няколко пъти с управлението на " Автомагистрали - Черно море " АД, има доста въпроси за уточняване и решение, имаме и да плащаме. Това коментира министърът на районното развиване и благоустройството арх. Виолета Комитова, която през днешния ден отиде и беседва с протестиращите чиновници от " Автомагистрали - Черно море ", оповестяват от пресцентъра на министерството.

Тя е благодарила за свършената работа по правата на Автомагистрала " Тракия " сред Чирпан и Стара Загора и поздравила всички, работили по нея.

" Полагаме доста старания, с цел да се издължим на компанията ", е уверила Комитова. Компанията е сключила контракт за строително-монтажни работи с " Автомагистрали " ЕАД за 65 млн. лева, само че държавното сдружение е разполагало единствено с 59 млн. лева То е сключило контракти, сходни на този с " Автомагистрали - Черно море ", на стойност 368 млн. лева

" Това е проблем, на който се натъкнахме в държавното сдружение и АПИ. Той не е обвързван с вашата компания, а е част от неприятното ръководство на предходното управление ", е подчертала арх. Комитова пред протестиращите представители на компанията.

" Дали са ви работа, само че не са имали финансова обезпеченост ", посочи тя.

По думите ѝ в края на 2021 година в бюджета може да няма опция за остатъци и непредвидени разноски. Тя е припомнила, че на " Автомагистрали - Черно море " преди повече от месец са изплатени 10 млн. лева " Идеята беше парите, нужни за заплати и осигуровки, да се подсигурят в продължение на няколко месеца. Нямаме финансов запас и търсим други благоприятни условия ", е споделила министър Комитова, написа Novini.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР