Снимка БулфотоСлед деветцифрената глоба, която донесе на България при предишния

...
Снимка БулфотоСлед деветцифрената глоба, която донесе на България при предишния
Коментари Харесай

ЕС ни глоби с 30 млн. евро заради земеделието

Снимка Булфото

След деветцифрената санкция, която донесе на България при предходния си престой като аграрни министър, Десислава Танева се отличи с второ налагане на наказания в неин мандат - в този момент най-малко осемцифрено. Разбира се, виновникът е предшественикът й Румен Порожанов, както беше и предходния път - при Борисов 2, само че тъгата е за нея, написа 19min.bg .

``
реклама

Решението е взето на 5 юни от Европейската комисия, само че е обнародвано през вчерашния ден, написа българското издание Икономист. Тя не признава два типа разноски на България и те остават за сметка на родните небогати данъкоплатци. Глобите на обща стойност 30 млн.евро се постановат поради мошеничества на българските управляващи по реализирането на планове за селска инфраструктура.

В медиите се появиха голям брой сигнали за некачествено, само че по тази причина пък пъти по-скъпо от нормата направени селски пътища и ВиК. Парите са отпускани и е трябвало да бъдат следени при Румен Порожанов, шеф на Държавен фонд Земеделие и Десислава Танева - министър на земеделието в Борисов 2. Точно пропуските в контрола са разказани като причина за глобите.

Парите няма да ни бъдат желани, а също като сметка за парно, ще бъдат приспадани от последващи заплащания. В случая ще бъдат ощетени новите планове, които, в случай че са утвърдени, ще останат за сметка на националния бюджет, т.е. на всеки българин, който си заплаща налозите. Има и по-скромна санкция от 223 000 евро за популяризирането на земеделската стратегия от 2013 до 2018 година - тематика, по която 19 минути неведнъж писа и даде образци за отявления обир на близки до властта компании и медии.

Според Земеделското министерство било триумф, тъй като понижили санкцията - трябвало да бъде по-солена с 10 000 000 евро.Това, което икономисва е, че се води нова процедура за наказания за 17 млн.евро за планове, осъществени още веднъж при Румен Порожанов - началник на фонд Земеделие.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР