снимка БулфотоСкоро и България започва да произвежда свои ваксини. Заводът,

...
снимка БулфотоСкоро и България започва да произвежда свои ваксини. Заводът,
Коментари Харесай

Бойко Борисов: България започва да произвежда собствени ваксини скоро

снимка Булфото

Скоро и България стартира да създава свои ваксини. Заводът, където това ще се случва, ще е подготвен до няколко месеца. Това коментира Бойко Борисов във видео във Фейсбук, съобщи.

" Обещах пред Европейска комисия да изпратим незабавно на какъв стадий е нашата база. За наша наслада, вие сте мислили далновидно и когато другите стартират да вършат, ние да сме на стадий монтиране на машини. Много съм благополучен, тъй като на европейската карта за имунизация ще се причисли и България “, сподели Борисов

„ Много страни ще си отдъхнат. Дори да започват през днешния ден другите, ще са с 16 месеца след нас, а ние за 16 месеца ще произведем стотици милиони ваксини и ще спасим стотици милиони животи ", съобщи министър председателят.

Борисов  посети нов цех за ваксини в Разград. С него бяха шефът на изпълнителната организация по медикаменти Богдан Кирилов, зам.-министърът на районното развиване Николай Нанков и депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова. Те бяха посрещнати от шефа на завода.

В завода ще бъдат открити 350 работни места. Площта му е 15 хиляди квадратни метра, а инвестицията е 120 млн. лева Борисов го съпостави с " военна база ".

Кирилов разяснява, че дефицита на ваксини се следи в целия Европейски съюз.

Борисов го добави, че се вижда какви кавги стават с ваксини и неизпълнението на договорите. По думите му " Астра Зенека " са изпълнили едвам 30% от договорите в Европа и поздрави шефа на Европейска комисия Урсула Фон дер Лайен за напъните, които поставя по тематиката.

 



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР