снимка БулфотоСистемата Борисов превърна България в най-бедната страна в ЕС

...
снимка БулфотоСистемата Борисов превърна България в най-бедната страна в ЕС
Коментари Харесай

Шпигел: Системата Борисов направи България най-бедната в ЕС

снимка Булфото

Системата Борисов трансформира България в най-бедната страна в Европейски Съюз и най-бързо обезлюдяващата се в света. При сегашната конюнктура мнозина българи не желаят да имат деца или емигрират. "

Това споделя немското сп. " Шпигел " в репортаж за митингите в България против държавното управление на ГЕРБ под заглавие  " Бунт на " Тиква щрасе ". Още първоначално се изяснява, че по този начин протестиращите са прекръстили блокирания " Орлов мост " в София и че " Тиква " бил прякорът на премиера Бойко Борисов, съобщи " Дневник " .

В диалог с протестиращите един от тях споделя, че измененията, които той е направил в държавното управление, наподобяват на това да разместваш столовете на палубата на потъващия " Титаник ". Авторът Ян Пул не загатва името на основния прокурор Иван Гешев, чиято оставка е второто главно искане на митинга. Но журналистът декларира, че Борисов надали ще подаде оставка, тъй като митингът може да не докара до нищо, а и той има доста съдружници в Европейски Съюз, в това число в Германия.

" Името му е синоним на цялата политическа система, на всеобщата корупция, несправедливостта, демонтирането на демокрацията, непрозрачността, злоупотребата с власт, раздаването на постове и средства против преданост и съсипването на околната среда ", написа изданието.

" При Борисов държавният уред, правосъдето и стопанската система, ръководени от олигарси, се сляха в една неприятна симбиоза. Правораздаването е единствено официално без значение, в реалност ГЕРБ знае по какъв начин да назначава свои хора в редиците му.

Едва ли може да става дума за някакво разделяне на управляващите в България. Олигарсите преобладават медиите и са възнаграждавани за лоялността си с държавни поръчки. Системата се поддържа и с еврофондове.

Пул споделя на читателите на списанието посочваните и другаде " доста аргументи Европейски Съюз да е толкоз толерантен с България " - че " Борисов заобикаля да предизвика Европа, показва се за проевропейската мощ в страната, лоялно поддържа политиките на Европейски Съюз и не подвига звук за " Европа на нациите ", както го вършат в Полша ".

ГЕРБ е почитан член на групата на Европейската национална партия в Европейския парламент, в която взе участие и ХДС на канцлера Ангела Меркел, припомня " Шпигел ". " Българската народна власт е застрашена най-малко колкото тези в Полша и Унгария и на митингите в София бе повдигнат афиш с надпис " Госпожо Меркел, не се ли срамувате от този корумпирания? "

Борисов също по този начин не се пробва да промени конституцията в своя изгода и е занимателен и обаятелен автократ, продължава изданието, описващо по какъв начин на едвам понятен немски поздравил във видео запис ХДС за рождения ден на партията, започвайки с думите Liebe Angela, liebe Annegret.

В търсене на отговора на въпроса дали митингите ще съумеят, създателят беседва с политолога Даниел Стефанов, съгласно който те от години не са били толкоз всеобщи и продължителни, само че и нямало политическо управление, което да прави ясни претенции, да вземем за пример - за предварителни избори. Въпреки огромната сила и предпочитание за смяна, никоя опозиционна мощ не съумява да завоюва от бунтовните настроения, счита той. Причината било недоверието към опцията друга партия да реформира системата, в която Борисов е знак на деформирането, на неспособността на България да построи демократична партийна система и партиите нормално са създавани изкуствено, с цел да съставляват ползите на някой олигарх.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР