снимка БулфотоЩе има проверки и налагане на санкции за нерегламентирано

...
снимка БулфотоЩе има проверки и налагане на санкции за нерегламентирано
Коментари Харесай

Няма да има прошка: Плащаш глоба, ако те хванат да си правиш бивак на плажа през лятото

снимка Булфото

Ще има инспекции и налагане на наказания за нерегламентирано къмпингуване на плаж, съобщи във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя напомни, че по тематиката имаше специфична работната група, която по този начин и не стигна решение.

" Това, че не е реализирано единодушие от работната група, не значи, че плажовете няма да се пазят ", съобщи безапелационен вицепремиерът Валери Симеонов. Той изясни, че като не се събират пари за къмпингуващите, страната и общините губят пари за разчистване.

" И съгласно Закона за устройство на Черноморското крайбрежие къмпингуването на плажа е неразрешено. Всяка община може да одобри разпоредба и да глобява нарушителите ", добави Ангелкова. Тя също по този начин изясни, че съществуващите къмпинги са прекомерно остарели и не отговорарят на условията. Тя добави, че акцент в контролната активност ще е канализацията на крайбрежните заведения.

" През този сезон ще бъдат сложени осведомителни табла и ще има избрани места за непринудено разделно изхвърляне на боклуци ", заяви във Варна министърът на околната среда и водите Нено Димов. От идващия сезон обаче разделното събиране ще стане наложително. В тази посока ще стартира да се изготвя и законодателство ", изясни той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР