снимка: БулфотоЩе духа до умерен, в източните и планинските райони

...
снимка: БулфотоЩе духа до умерен, в източните и планинските райони
Коментари Харесай

Облачно и до 10 градуса в понеделник

снимка: Булфото

Ще духа до сдържан, в източните и планинските региони – мощен до плевел и стремителен юг-югозападен вятър. Минималните температури ще са сред 1° и 6°, в Югоизточна България до 8-10°. Утре сутринта в Западна България валежите ще стопират и облачността от запад ще стартира да се раздира и понижава.

Над Източна България ще е най-вече облачно с валежи от дъжд, които вечерта ще спрат . В източните и южните региони ще духа мощен юг-югозападен вятър. В западната и централна част от Дунавската низина ще е съвсем безшумно, сутринта ще се образуват мъгли и там дневните температури ще останат по-ниски. В останалата част от страната оптималните ще са най-вече сред 10° и 15°. Атмосферното налягане ще се задържи доста по-ниско от междинното за месеца. Това оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология ( Национален институт по метеорология и хидрология ).

По Черноморието ще е облачно с валежи от  дъжд , тук-там към и след обяд ще са интензивни. Ще духа мощен юг-югозападен вятър, който след обяд ще отслабне. Максимални температури на въздуха сред 11° и 15°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

В планините на Западна България сутринта валежите, най-вече от сняг, ще стопират, облачността ще намалее, само че ще се задържи забележителна. В планините на изток ще е облачно с валежи от  дъжд . Ще духа сдържан, в Източна Стара планина, Странджа-Сакар и Източните Родопи - мощен до плевел югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра – към 6°, на 2000 метра – към минус 1°.

Във вторник и сряда в доста региони вятърът ще стихне.  В Дунавската низина ще бъде със забележителна ниска облачност или с мъгла, които в обособени региони ще се задържат по-дълго и там дневните температури ще остават под 8°-10°. От югозапад във вторник ще се появи раздрана висока и средна облачност, която  време нно ще се усили и вплътни; на обособени места, основно в Южна България, ще превали слаб  дъжд . В сряда над планините и планинските райони облачността ще намалее до най-вече слънчево  време . Дневните температури в по-голямата част от страната ще бъдат сред 11° и 16°.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР