Снимка БулфотоШофьорите, на които им предстои пътуване през следващото денонощие,

...
Снимка БулфотоШофьорите, на които им предстои пътуване през следващото денонощие,
Коментари Харесай

АПИ огласи много важна информация за всички шофьори

Снимка Булфото

Шофьорите, на които им следва пътешестване през идващото денонощие, би трябвало да потеглят с коли, готови за придвижване при зимни условия. Прогнозата на метеоролозите е за съществено захлаждане като на доста места дъждът ще се усили и ще минава в сняг. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Пътна инфраструктура “, съобщи Блиц.

 

Необходимо е да се кара деликатно, със съобразена скорост, да се съблюдават разпоредбите за придвижване, нужната отдалеченост и да не подхващат внезапни маневри.

Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за придвижване при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и попречва пътуването на всички останали водачи. На шефовете на регионалните пътни ръководства е разпоредено да наблюдават прогнозите по региони и със повишено внимание да подхващат нужните дейности за обработка на настилките във високопланинските региони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места.

В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще вземат участие към 3000 снегопочистващи машини - снегорини, техника за разпространяване на пясък и т. н.

По опорните пунктове са обезпечени нужните количества сол, пясък, луга и химически субстанции. Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР