Снимка БулфотоШефът на АПИ инж. Светослав Глосов коментира ситуацията със

...
Снимка БулфотоШефът на АПИ инж. Светослав Глосов коментира ситуацията със
Коментари Харесай

Шефът на АПИ: В Западна Европа и САЩ при такъв снеговалеж затварят пътя

Снимка Булфото

Шефът на АПИ инж. Светослав Глосов разяснява обстановката със снегопочистването по главните пътища и съобщи, че при подобен снеговалеж в Западна Европа и в Съединени американски щати просто затварят пътищата, „ а ние българите желаеме постоянно някой да е пред нас и да чисти “.

Глосов изясни, че срокът за разчистване на автомагистралите е два часа след прекъсване на дъжда, а за останалите класове пътища периодите са по-дълги.

Той застана пред медиите след откриването на лот 3.3 от Автомагистрала „ Струма “.

„ Снегът не ни изненада – имаше подготвеност от страна на пътноподдържащите компании. Единствено може би забавяне се получи при започване на почистването в региона на Кюстендилска област от Автомагистрала „ Струма “, само че компанията ще бъде глобена. Въпреки всичко ние сме спазили нормативните периоди “, съобщи ръководител на УС на АПИ, представен от " Фокус ".

Глосов акцентира, че е направено всичко допустимо пътищата да бъдат проходими.

Той добави, че на Автомагистрала „ Хемус “ товарни коли са си разрешили да навлязат в зона, неразрешена за тях, заобикаляйки знаците, след което надлежно са били глобени.

„ Вчера и на Автомагистрала „ Хемус “, и на Автомагистрала „ Струма “ бяха задръстени спешните ленти и се наложи чиновници на пътноподдържащите компании да молят един по един водачите да се изместят, с цел да минат снегорините “, разяснява Глосов. Той прикани щофьорите да се движат с коли с хубави гуми, които са пригодени за тези условия и в случай че има опция да не потеглят на път в такава конюнктура.

Ще създадем всичко допустимо приложението LIMA да бъде усъвършенствано и да бъде съвместимо с тол-системата, сподели още на брифинга след откриването на лот 3.3 от Автомагистрала „ Струма “ той.

И посочи, че приложението LIMA непрестанно дава проблеми, защото доста бързо се развиват технологиите в мобилните услуги и мъчно може да се наваксат промените в софтуерите.

Инж. Глосов добави, че от АПИ имат забележки към доставчика на приложението, защото реакцията му по отношение на новите технологии е доста мудна, само че ще опитат да поправят това.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР