Снимка: БулфотоСанкциите не са повод за замразяване на отношенията, както

...
Снимка: БулфотоСанкциите не са повод за замразяване на отношенията, както
Коментари Харесай

Румен Радев: Санкциите срещу Русия не са повод за замразяване на отношенията с нея

Снимка: Булфото

Санкциите не са мотив за заледяване на връзките, както се мисли доста постоянно. Това сподели пред публицисти в Москва президентът Румен Радев след срещата му с министър-председателя на Руската федерация Дмитрий Медведев. 

След два дни тук ще бъде президентът на Франция, която за предходната година съумя да измести Германия като директен вложител №1 в Руската федерация. Франция има стокообмен с Русия за предходната година от 16 милиарда $, а Германия има стокообмен от 50 милиарда евро. Нека сами да си създадем извод за глобите, написа Блиц.

Моето мнение за глобите го знаете, само че това е въпрос от компетентността на Европейския съвет, където България се съставлява от министър-председателя, съобщи Радев. По думите му визитата на министър-председателя ще бъде скоро. Затова ви споделям, че е доста значимо да се употребява този подтик и двете държавни управления да работят дружно за уточнение на съответни сфери за съдействие. Има и тежки области, където мъчно ще намерим решение, само че това не значи, че би трябвало да бягаме от тях.

Мога незабавно да ви кажа кои са – лицензионният режим за произвеждане за военна техника, въоръжени аварийни елементи по конвенция сред Народна Р България и Съюз на съветските социалистически републики. Тук България има своите избрани ползи, българският военно-промишлен комплекс е значима част от българската стопанска система, добави президентът.

Той посочи, че има условия на съветската страна, които са неприемливи за страната ни и България би трябвало да отстоява своите ползи. Например, България авансово да съгласува с съветската страна продажба на създадена в България военна техника и въоръжения в други страни. Това за нас е недопустимо. Много ясно го обясних на премиера Медведев, само че това не значи, че не би трябвало да има разговор и намиране на решение, което е взаимно преференциално и за двете страни, сподели още Румен Радев, представен от " Фокус ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР