Снимка БулфотоСамо глоба ще се налага за липса на задължителната

...
Снимка БулфотоСамо глоба ще се налага за липса на задължителната
Коментари Харесай

Огромна промяна за всеки шофьор! Страшна глоба за дебилите, които паркират върху и до пешеходни пътека! Минималното разстояние става...

Снимка Булфото

Само санкция ще се постанова за липса на наложителната застраховка „ Гражданска отговорност “ и към този момент няма да се записват коли без лавица. Тази смяна по всяка възможност ще залегне в новия Закон за придвижванията по пътищата, откакто актуалният се разделя на три елементи, оповестява началника на Пътна полиция комисар Бойко Рановски след разискване на плановете на кръгла маса с специалисти по сигурност на придвижването, написа „ Телеграф “, представен от Блиц.

Само за предходната година автоматизирано е била прекъсната регистрацията на към 850 000 коли от общо малко над 4 милиона моторни транспортни средства, откакто притежателите им са пропуснали да платят идната си вноска за „ Гражданска “.

„ Преценихме, че паричната глоба е задоволително съществено наказване и няма потребност от дерегистрация на колите “, изясни Рановски.

Експертите от Министерство на вътрешните работи, които са писали плана за нов закон за водачите, са добавили и опция, с която на място при инспекция на пътя на нарушителите да се връчват освен фишовете, които не са платили, когато е трябвало, а и наказателни постановления.

„ 70% от връчените санкции се заплащат. По този метод ще вдигнем % на издължаване “, посочи шефът на КАТ.

Очакват се голям брой промени в разпоредбите на придвижване, с които ще се замени преимуществото на пътя, прецизираха от Пътна полиция. Ако сега при бул. в локално платно, колата в локалното е с преимущество, в случай че се движи напряко, а сътрудниците му надясно, в текст в закона нещата се обръщат. Въвежда се и безусловно преимущество на водачите в кръгово кръстовище, когато към този момент са в него.

Междувременно на водачите ще бъде позволено да паркират колите си най-малко 21 метра от пешеходни пътеки, с цел да има видимост както за тях, по този начин и за пресичащите. За първи път в България ще бъдат въведени така наречен зона 30, в която на процедура пешеходецът е цар и постоянно е с преимущество.

„ Тя ще се построява на избрани места като се изключи огромни пътни артерии като булеварди “, споделиха още от КАТ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР