снимка БулфотоРусенци събират капачки, за да купят детска линейка в

...
снимка БулфотоРусенци събират капачки, за да купят детска линейка в
Коментари Харесай

Русенци събират капачки за детска линейка

снимка Булфото

Русенци събират капачки, с цел да купят детска кола за спешна помощ в града. Тази събота между 10 и 13 ч., на паркинга на хотел „ Дунав “ ще се организира акцията „ Капачки за бъдеще “, пише.

Донесените на място пластмасови капачки ще бъдат предадени за преработване. Основната цел на самодейността „ Капачки за бъдеще “ е със събраните средства да се подкрепи закупуването на нова детска линейка. В България има единствено две такива, а потребността от тях е извънредно наложителна.

Кампанията събра и рециклира близо 500 000 кг пластмасови капачки за по-малко от 4 години. Само за първите две години от начинанието си със събраните средства бяха дарени 22 кувьоза на общински болници, а от началото на 2020 година до момента е доставена и друга жизненоважна техника за детските и родилни отделения в още 14 болници в страната.

Освен събирането на средства, идеята сплотява стотици хора от цялата страна, които провеждат доброволни пунктове и събития, като тези през уикенда. Във всеки град се събират доброволци, които сортират и товарят капачките в транспортните средства, като всеки може да вземете присъединяване.

За повече информация: телефон 0888193048 - Галя Дикова – Иванова.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР